Berit Moen og Steffen Jakobsen setter sine signaturer på vegne av Bardu og BOIF Fotball på samarbeidsavtalen for jentefotballen med Fagforbundet og Berit Sandnes Wikstøl. BOIF/Bardu J15 observerer i bakgrunnen.

Markerte 1. mai på en litt annerledes måte

Samarbeidslaget BOIF/Bardu i J15-klassen fikk besøk før kampen mot Tromsø IL 1. mai. Fagforbundet benyttet 1. mai til å inngå en samarbeidsavtale med jentene. 

Publisert

Det ble en litt annerledes markering av 1. mai på Bardufoss storhall. Noe uvanlig at det spilles kamper på arbeidernes nasjonaldag er det ikke. Men at Fagforbundet kommer med en samarbeidsavtale over fire år, verdt 15.000 kroner årlig, til jentesamarbeidet mellom Bardu IL og BOIF, er ikke noe som skjer hver dag. 

Berit Sandnes Wikstøl, leder av Fagforbundet i Bardu, bekrefter også at dagen for å signere avtalen ikke er tilfeldig. Mens BOIF/Bardu-jentene forberedte seg til kamp, ble avtalen signert og nye jakker ble utdelt til jentene. 

Jobbet et år

Avtalen er ikke noe som har kommet i stand over natten. 

– Jeg synes det er kjempegledelig å se at vi nå er i gang. Dette har vi jobbet i et år for å få til, sier Sandnes Wikstøl. 

Hun forteller at det er en del av et nasjonalt prosjekt at avtalen med samarbeidslaget kommer i stand. 

– Dette betyr mye for Fagforbundet å være med på. Prosjektet er nasjonalt, men jeg håper dette kan være med på å bidra at prosjektet kommer enda bedre fram i Nord-Norge, forklarer hun. 

Også samarbeidslaget på J13 skal være en del av avtalen. Der er Steffen Jakobsen en av trenerne. Han var tidligere leder av BOIF Fotball og med da samtalen om avtalen ble innledet. 

– Jeg er veldig glad for at vi har fått dette til. At vi sammen med Fagforbundet kan ta kampen for jentene. De har hengt etter både i fotballen og arbeidslivet. Vi har klart å få til et godt samarbeid med Bardu rundt jentene, og det er positivt at vi kan være med på å fremme den solidariteten og fellesskapet som Fagforbundet står for, beskriver Jakobsen, som signerte samarbeidsavtalen på vegne av BOIF. 

Hindre frafall

Sandnes Wikstøl bekrefter at det er et bevisst valg å inngå samarbeid med jentelag. 

– Ja, det er det. Vi oppfordrer også andre fagforeninger å gjøre det samme. Både på banen og i arbeidslivet handler det om å kjempe sammen. En er aldri sterkere enn det svakeste ledd, sier Sandnes Wikstøl. 

Fagforbundet-lederen i Bardu påpeker at det ikke er tilfeldig at de har inngått en avtale over fire år. Hun trekker fram at de ønsker å bidra til at jentene skal fortsette i idretten, og at de skal få delta på de samme arenaene som guttene får muligheten til. 

BOIF/Bardu J15 kan vise fram sine nye jakker, et år etter at samarbeidet mellom klubben på jentesida tok til.

– Vi har lyst til å følge dem, være på kampene deres  – og kanskje ta dem med på ting, som kamp på Romssa Arena, eller andre ting de kan ha lyst til, forklarer hun. 

Viktig

Berit Moen er med i trenerapparatet til BOIF/Bardu J15. Hun signerte avtalen på vegne av Bardu IL. 

– Avtalen er viktig. Det er en god gjeng med jenter og dette gjør det enklere å fortsette. I et år har vi jobbet med å skaffe dem like jakker, nå er det flott at vi har fått dette på plass. Det er fint å framtre med noe som er felles, sier hun. 

– Og det er også flott at vi får utdelt utstyr, at det blir likt for alle, slik at en slipper å ta det av egen lommebok, legger hun til. 

Berit Sandnes Wikstøl lover også jentene mer utstyr i tiden som kommer. I praten inne i Bardufoss storhall etter at spillerne har gått til spillermøte, spurte hun Moen om det var noe spesielt laget trengte. Det kan ligge an til at laget får et par nye fotballer også i tiden som kommer ... 

Powered by Labrador CMS