Karstein Larsen (t.h.), Henrik Strømstad og Sturla Almaag skåret alle ett mål hver da LIL/NIL slo Lyngstuva i serieåpninga lørdag. Her fra forrige sesong.

Kunne juble for seier i første kamp

Samarbeidslaget LIL/NIL vant borte mot Lyngstuva i sesongens første kamp.

Publisert Sist oppdatert

(6. div. avd. 1: Lyngstuva–LIL/NIL 3–4) Bortekampen mot «gjenoppståtte» Lyngstuva SK endte med tre poeng for samarbeidslaget Laksvatn/Nordkjosbotn.

– En god start, absolutt, sier spillende trener Gunnar Strømstad etter tre poeng borte mot et Lyngstuva-lag som er tilbake i seriespillet etter noen år borte fra seniorkartet i Troms.

– Skal vi ha ambisjoner om opprykk må de aller fleste kampene vinnes, og Lyngstuva er et lag vi da skal slå, sier Strømstad.

Gjensyn

Lørdagens åpningskamp i 6. divisjonsavdelinga medførte også et møte med tre av fjorårets LIL/NIL-spillere på motsatt banehalvdel. Ole Gunnar Johansen og brødrene Ørjan og Sander Sigvaldsen spilte alle for balsfjordingene i fjor, men er denne sesongen tilbake i moderklubben sin etter at de igjen har stablet et lag på beina i egen regi.

Mot LIL/NIL gikk da også hjemmelaget voldsomt ut, og fikk et ledermål tidlig.

– Det første kvarteret ble vi presset, men etter hvert tok vi mer og mer over kampen, slik vi vil, sier Gunnar Strømstad.

Karstein Larsen utlignet på et vakkert skudd fra 18 meter etter en retur på en dødball, og fjorårets toppskårer i avdelinga, Henrik Strømstad, satte inn 2–1 til LIL/NIL like etter.

På streken

Ørjan Sigvaldsen utlignet til 2–2 mot gamle lagkamerater, før nykommer Bård André Olsen sendte gjestene i ledelsen igjen rett før pause. I andre omgang ble samme Olsen lagt ned på sekstenmeterstreken, og på straffen var Sturla Almaag nådeløs og satte den i krysset.

– Jeg vet ikke om fellinga var utenfor eller innenfor straffefeltet, men vi fikk nå straffe, og den var Sturla sikker på, sier Gunnar Strømstad.

Bra innsats

Helt på tampen reduserte hjemmelaget til 3–4 og skapte mer spenning enn gjestene satte pris på.

– Det ble litt hektisk, men dette var en kamp vi burde avgjort med flere mål. Vi vinner en fortjent seier og gjør en bra kamp. Vi har bra guts og er gode i duellspillet, og det vinner vi kampen på, sier Gunnar Strømstad.

Sjøthun tilbake

Han er glad for at noen nye fjes er kommet på plass rett før seriestart, og lørdag var NIL-veteraner som Thomas Sjøthun og Daniel Fossan med. Sjøthun som makker i midtforsvaret til den spillende treneren.

– Veldig godt å få Thomas med igjen, han blir veldig nyttig med sin rutine og erfaring, sier Gunnar Strømstad om sin tidligere lagkamerat fra tiden i NIL.

Lørdag venter TUIL 3 i Nordkjosbotn. Da håper han den bra seriestarten, og ambisjonene om opprykk for laget, skal gjøre interessen rundt laget større.

– Det er klart vi ønsker at folk skal komme og se på og hjelpe oss til tre nye poeng, sier Gunnar Strømstad.

 

Powered by Labrador CMS