Troy Saltnes Jørgensen skåret tre da Øverbygd knuste Pioner i serieåpninga. Her fra fjorårets sesong.

To skåret tre – storseier i første kamp

To nykommere viste seg skikkelig fram da Øverbygd slo til med en storseier i første seriekamp.

Publisert Sist oppdatert

(6. div. avd. 3: Pioner–Øverbygd 1–9) Fjorårets bunnlag i avdelinga, Pioner, ble ikke den store målestokken da Øverbygd sesongåpnet. Hele 9–1 vant de burgunder i lørdagens oppgjør, etter at de skåret fem av målene før pause.

– Jeg vil si at det var en skikkelig lagseier med mye bra spill, selv om vi har to spillere som skårer tre mål hver i denne kampen, sier ØIL-trener Bjørn-Thore Heggelund.

Nykommer Daniel Ekeland Osestad skåret tre av målene i oppgjøret. Den tidligere Mandalskameratene-spillere, som i fjor spilte mange kamper for dem i Norsk Tipping-ligaen, skåret de to første målene midtveis i den første omgangen, før Troy Saltnes Jørgensen fulgte opp med de to neste. Jakob Heide Koteng gjorde det femte, før Marius Isaksen reduserte helt på tampen av omgangen. Med 5–1 var omtrent all spenning borte før de siste 45.

Der ble det nye nettkjenninger av Jørgensen og Osestad som ble tremåls-skårere, mens Mats Erstad Rosseland og Christoffer Kongsvold skåret de siste for Øverbygd.

– Jeg er veldig godt fornøyd med alle mann. For oss var dette aller første kampen, så det var godt å få testet mannskapet, sier Heggelund og smiler.

Han kan ikke unnlate å rose de to sørlendingene som har ankommet Øverbygd. Både Daniel Ekeland Osestad og van Tha Peng Cinzah spilte for Mandalskameratene i fjor, og har kvaliteter som sannsynligvis går utenpå de fleste av spillerne i den lokale 6. divisjonen.

– To glimrende spillere som vi vil nyte godt av hele sesongen, men hos oss er alle spillerne like mye verdt, understreker Heggelund fornøyd.

Han tror årets ØIL-lag allerede er i rute med laget som avsluttet fjorårets sesong, selv om de knapt har spilt sammen før helgas serieåpning.

– Vi var spent før denne første kampen, men alt fungerte bra, selv om vi brukte tjue minutter før vi fikk første målet, sier Bjørn-Thore Heggelund.

Neste kamp for Øverbygd er etter planen 13. mai hjemme mot Sørreisa, men grunnet langperm for mange som er tilknyttet Forsvaret, prøver de å få den kampen utsatt.