Avsluttet slalombakken med en tur gjennom vanndammen

Dette er ikke hverdagskost for ungdommene når de bruker alpinbakken i Steilia. 16-årige Bettina Aarbogh storkoste seg hver gang hun skar ut fra snøen nederst i bakken og kunne skli ut på ti meter vann før hun igjen var på "trygg grunn".

Publisert Sist oppdatert

Og 16-åringen var en av mange ungdommer som tok sjansen og satte ned bakken før de seilte på slalomskiene over vanndammen som var laget til de unge på dagens siste åpningsdag i alpinbakken. 

Mange hadde tatt turen på sesongens siste åpningsdag i Steilia.

Dette var et av flere tilbud som de unge alpinistene fikk gjøre bruk av på lørdag. Dette var også sesongens siste åpningsdag før man igjen starter opp igjen før jul, og den første markeringen av 50-årsjubileum til Bardu alpinklubb.

– Artig, men det gjaldt å ha nok fart inn i dammen, eller stopper det opp, og da blir man sittende i vanndammen, sa Bettina som selv kom seg greit over vanndammen flere ganger. 

Men for noen av de som prøvde seg endte med stopp ute i dammen fordi farta hadde vært for lav.

 Åpnet årets sesong 4. desember

Det er Bardu alpinklubb som drifter aktivitetene i både alpinbakken og i klubbhuset nede i bakken, mens det er Bardu kommune som er eier av anlegget. Einar Aarbogh er styreleder i alpinklubben.

Einar Aarbogh er leder i Bardu alpintklubb og er svært fornøyd med årets sesong.

– Denne sesongen åpnet vi bakken 4. desember, og denne lørdagen er altså siste åpningsdag denne vinteren, samtidig som vi har en første jubileumsmarkeirng av klubbens 50-årsjubileum, blant annet med flere aktivitetstilbud til både de voksne og de yngste, forteller Aarbogh.

– Vi kunne jo ha kjørt sesongen enda litt lengre, men vi ser jo at etter påske så daler besøket - alpinistene er stort ferdig med sesongen etter andre påskedag. Til neste år er det sen påske, og da blir sesongen kanskje litt lenger. 

Aarbogh forteller at i dag er det flere aktiviteter, både for de voksne og de unge.

Jubilerer to ganger i år

– Det er bakken og anlegget her i Steilia som ble etablert 50 år siden, og altså er jubilant, mens Bardu alpinklubb ble etablert i 1962. Og besøket er bra. Forrige sesong hadde vi over 55000 passeringer gjennom vendekorsene som registrerer hver enkelt tur opp bakken. Men mange kjører jo flere ganger opp bakken, så faktisk besøkende er ikke så høyt.  

Anlegget i Steila er et populært sted å besøke, også for gjester fra Senja, Salangen, Lavangen, Narvik, Harstad og Tromsø. Besøket her i bakken har vært veldig bra de første månedene av årets driftssesong, men på grunn av været denne vinteren og veldig hard snø i bakken etter hvert har besøkstallene dalt mot slutten av sesongen.

– Utenom denne markeringa i helga vurderer vi å ha en egen 50-årsfest ut på høsten, i begynnelsen september, sier Aarbogh.

Nye Troms tok en prat med Ann-Hege Kårsten, som begynner på sin tredje sesong som kaféansvarlig.

– Vi har mange flinke ungdommer som tar et tak på kjøkkenet, noe vi er veldig takknemlig for, sier Ann-Hege Kårsten.

Det betyr at hun styrer alt av drift, bemanning og nødvendige innkjøp til kjøkkenet.

– Nå stenger vi jo drifta for denne sesongen, men det vil jo være nødvendig med litt rengjøring av kjøkkenet når vi stenger ned her for i vinter. Jeg leder kafédriften og vi har mange flinke ungdommer som tar et tak på kjøkkenet, noe vi er veldig takknemlig for.

Powered by Labrador CMS