Som president i Lions Club Balsfjord kunne Ketil Nilsen (t.v.) overlevere pengegave til Midttun bofellesskap, som ble godt mottatt av May Lene Furøy, Espen Grønaas, Elisabeth Salangli, Ann-Kirsti Hansen, Guri-Anne Ryeng Berglund, Camilla Vestgård og Heidi Nyland.

Fikk penger til forskjønnelse og stoler til eldre

To ganger i året deler Lions Club Balsfjord ut penger til lokale aktører. Denne gang var det forskjønnelse av uteområder og nye stoler til eldre som ble prioritert.

Publisert

– Det er riktig. I mai og desember deler vi ut penger lokalt. Nå var det Midttun bofellesskap sin tur å få 10.000 kroner til forskjønnelse av uteområde ved boligene. Halvparten av denne summen ga vi til Balsfjord Bo og Servicesenter for innkjøp av stoler til Tennes-stua. I tillegg har vi gitt tusen kroner til Balsfjord Stars, sier Ketil Nilsen.

Stor glede

Som president i Lions Club Balsfjord forteller han at fra Midttun kom flere av beboerne og personale for å være med på overrekkelsen av gavebrev.

– Det var stor stas og stor glede å spore hos Elisabeth Salangli og Espen Grønaas som tok imot gavebrevet. Det satte de stor pris på, sier Nilsen.

Flere inntektskilder

Han kan fortelle at siden klubben ble startet i 1979 er det mange som har nytt godt av innsamlede midler, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

– Tall fra alle år har jeg ikke for handa, men siden 2017 har vi delt ut ca. 160.000 kroner lokalt, 60.000 kroner nasjonalt og 24.000 kroner internasjonalt, sier Nilsen.

Og pengene klubben deler ut får de fra ulike inntekter.

– Vi hjelper til der det er behov for det. Blant våre mange inntektskilder er loddsalg, tulipansalg og julegrantenning i samarbeid med Storsteinnes Vel. I tillegg er utleie av vårt klubblokale en grei inntekt, et lokale som leies ut til forskjellige tilstelninger, som eksempelvis bursdager, konfirmasjoner og begravelser. Etter vår mening er det viktig å ha et utleielokale sentralt i kommunesenteret til en lav pris, og der det er eget kjøkken og plass til rundt 60 personer, sier Nilsen.

Populært lokale

I samme lokale sørger klubben for ulike arrangement som kommer mange til gode.

– Her arrangere vi møljekalas på vinteren, fårikålfest på høsten og i desember inviterer vi til sosialt samvær med god mat og utdeling av gaver til brukere av boligtjenesten i Balsfjord. Alle disse er svært populære tiltak, sier Nilsen.

En fornøyd enhetsleder Christina Olsen (t.h.) tok på vegne av Balsfjord bo- og servicesenter imot pengegaven fra president Ketil Nilsen til innkjøp av nye stoler. Foto: Unni Myrslett

75-års jubileum

Han forteller at siden oppstart av Lions Club Balsfjord for 45 år siden har antallet medlemmer på det meste vært oppe i 33.

– I dag er vi 20 medlemmer, men vi tar måte tar vi gjerne imot flere medlemmer hvis noen ønsker å være med i denne flotte verdensomfattende organisasjonen. Det er faktisk 75 år siden Lions Club ble stiftet i Norge, og dagen er faktisk lørdag 11. mai. Det betyr at det nå er et trekvart århundre med dugnadsinnsats, innsamling og hjelp til både samfunnet og enkeltpersoner. Innsamlende midler som går uavkortet tilbake til de mange vi støtter, avslutter Ketil Nilsen.

Powered by Labrador CMS