Butikksjef hos Felleskjøpet Storsteinnes, Kent-Ruben Pedersen og Balsfjordordfører Laila Johannessen er enige i at bevisstheten rundt matsikkerhet og selvforsyning i Norge må økes.

Norge må bli mer selvforsynt på mat

Balsfjordordføreren fikk mandag en noe spesiell gave fra Felleskjøpet. En gul bøtte med jord og en potet for å vise at alle kan bidra til å gjøre Norge mer selvforsynt.

Publisert

Det var i fjor at Felleskjøpet lanserte den store kampanjen «Klar, ferdig, så!» med mål om å øke bevisstheten rundt matsikkerhet og selvforsyning i Norge med å dele ut settepoteter på alle Felleskjøpbutikker rundt om i landet.

– Sist uke ble årets utgave av «Klar ferdig så» startet, der målet er å dele ut til sammen over 20.000 sertifiserte settepoteter, mange satt i en gul Felleskjøpet-bøtte med litt jord. På vår butikk hadde vi 30 bøtter som ble delt ut til fornøyde kunder, sier Kent-Ruben Pedersen.

Matberedskap

7.500 slike gule bøtter med en settepotet i er delt ut i Felleskjøpet sine butikker den senere tid.

Butikksjefen forteller at gjennom kampanjen ønsker Felleskjøpet å vise at alle kan bidra til å gjøre Norge mer selvforsynte.

– Som flere andre land har Norge mye å hente på å bli bedre når det gjelder selvforsyning av mat. I dag ligger vi på ca. 40 prosent, noe vi i Felleskjøpet ønsker å bidra skal bli langt høyere. Matberedskap er viktig, og når hver enkel settepotet vi deler ut blir til ett kilo poteter er dette fint bidrag til økt selvforsyning, sier Pedersen.

Selvforsyningen må økes

Dette sier balsfjordordfører Laila Johannessen seg enig i.

– Det er bare en ørliten av landets befolkning som hadde klart seg på det man dyrker selv, så det å dyrke sine egne poteter er ett eksempel de fleste kan bidra med. Vi som i stor landbrukskommune kan ikke annet enn å ta del i en slik fin satsing, sier Johannessen.

Hun viser til at selvforsyning av mat, er noe også Norges Bondelag har stort fokus på.

– Nylig delte lokallagets leder ut bærenett fylt med norsk mat, den beste beredskapen, sier Johannessen.

Powered by Labrador CMS