10. klassingene på Sand skole gjør seg klar for siste utgave av «Sandkassa». Fredag 10. mai og lørdag 11. mai skal de sørge for at publikum på Rambergstua får oppleve tidenes beste utgave av den populære revyen.

Siste lek i Sandkassa

Etter 24 år med «Sandkassa» er det duket for aller siste utgave av den populære revyen med avgangselevene på Sand skole.

Publisert

I 1981 startet man å arrangere russerevy på Sand skole. Da det ble slutt på å være russ på ungdomsskolen startet skolen med revyen «Sandkassa» i 2000. Nå skal skolen legges ned, og det betyr at det er duket for aller siste utgave av «Sandkassa».

Trist – men vi gleder oss

– Det er trist at det er siste året med «Sandkassa». Jeg håper de fortsetter tradisjonen på Malangen skole, men da må den jo hete noe annet. I mange år har vi selv sittet i salen og flirt godt av de mange flotte revynumrene som har vært fremført. I år er det vår egen tur å stå på scenen, og det gleder vi oss kjempemasse til, sier Tilde Mosli.

18-20 revynummer

Hun er blant elevene som fredag var på Rambergstua og øvde til de to forestillingene under dyktig ledelse av Lasse Mosli og Kent-Are Amundsen. Førstnevnte har holdt på med «Sandkassa» siste 8-10 år, mens Amundsen har vært med som instruktør fra starten av.

– Vi startet sånn ordentlig med øvingene på mandag, men vi har skrevet litt tidligere og funnet på forskjellige ideer til innslag vi skal fremføre. Vi tar sikte på at årets forestilling skal inneholde 18-20 nummer, sier Tilde.

Herlige innslag

Hun forteller at det blir topp underholdning fra scenen på Rambergstua. I alle fall synes elevene selv at de har ei forestilling med mange herlige innslag.

– Årets Sandkassa består av mer generelle innslag, og ikke så mye om politikk og lokalt stoff, men selvfølgelig har vi et nummer om Sand skole. Og – siden dette er siste utgave av «Sandkassa» har vi tatt med fem nummer som tidligere er fremført, sier Tilde.

Klassetur til Oslo

På spørsmål om hva inntektene av årets forestilling går til sier hun at klassen skal på tur til Oslo i slutten av mai.

– Der skal vi besøke Utøya, og vi skal på klatrepark og museum, og selvfølgelig på shopping. Få gjerne med at vi i pausen på forestillingene, som til sammen varer ca. en og halv time, så har vi kafésalg. Det har vi også en time før forestillingene starter, så her er det bare å møte opp tidlig og handle kaffe, kaker og brus, sånn at vi får mest mulig penger til klasseturen, sier en smilende 10.klassing.

Spesiell avslutning

At klassen skal på en slik tur sammen og at de avslutter ti års skolegang med revy synes er spesielt.

– Det er artig å bruke siste tiden på skolen til å jobbe med et slikt prosjekt sammen med hele klassen. Sluttresultatet blir noe publikum kan glede seg skikkelig til. Det er også spesielt at det er siste gang men denne revyen her på skolen.  Men – når det nå er siste gang med «Sandkassa», skal vi selvfølgelig sørge for den aller beste utgaven noensinne, avslutter Tilde Mosli.

Powered by Labrador CMS