Nils Steien begynte selv som elev i første klasse ved øvre Bardu skole i 1958. Tirsdag kveld var også han med på åpen dag som var et slags farvel med den gamle skolen.

— Tror mange som har gått her vil savne denne skolen

Nils Steien (73) begynte selv som elev i første klasse ved Øvre Bardu skole i 1958. Han var en av mange foreldre som møtte opp til åpen dag tirsdag som på mange måter ble et slags farvel med den gamle skolen i Øvre Bardu.

Publisert

– Nå blir jo alle de gamle utkantsskolene sentralisert til Setermoen, og det er jo ei utvikling vi ser overalt. Jeg tror at de elevene som har vært elever her, har hatt det friere enn det de vil få ved en større skole. Her ved skolen har mange av elevene hatt uteundervisning hver torsdag – det er jeg sikker på forsvinner i en større skole.

– Elevene som flytter ned til Setermoen, flytter inne et moderne, flott skolebygg. Men jeg tror likevel mange av elevene som har gått her vil savne denne skolen, sier Steien.

Både nye og gamle elever var møtt på til åpen dag på øvre Bardu skole onsdag ettermiddag.

Savn

De tre elevene som Nye Troms pratet med tirsdag ettermiddag, forteller at de alltid har trivdes kjempegodt som elever ved skolen i Øvre Bardu.

– Det er jo en flott og helt ny skole som vi kommer til når vi flyttes til Setermoen i høst, men vi kommer til å savne skolen i Øvre Bardu der vi har gått i sju år, sier Oliver Solbakken Midtun og får bekreftende nikk fra de to andre. 

Nå har de bare noen få måneder igjen som elever ved den gamle skolen.

Etter å ha jobbet ved Øvre Bardu skole i 34 år blir rektor Tonje Holkestad med til Setermoen når skolen legges ned fra høsten av. Hun har vært rektor ved øvre Bardu skole i 24 år.

– Det blir jo fint å få være elev ved den nye skolen, men vi har alltid trivdes godt ved skolen her i Øvre Bardu, sier Julie Haugjord.

Rektor i 24 år

Rektor Tonje Holkestad medgir at det blir med vemod hun forlater skolen hun har jobbet ved i totalt 34 år, 24 av årene som rektor.

– Når skoleåret er over i juni, er det slutt for alle som har jobbet her ved skolen. Derfor har vi nå valgt å  gjøre litt stas på både elevene som går her nå, og vi har også invitert foreldrene til dagens elever – de har jo selv vært elever her.

Holkestad forteller at til høsten skal også hun sammen med flere av lærerne ved Øvre Bardu skole, flytte til den nye skolen på Setermoen, sammen med de 38 elevene. De som ennå ikke er ferdig med grunnskolen, skal avslutte den på Setermoen. 

Disse tre elevene går nå siste året på barneskolen, og begynner dermed alle på ungdomsskoletrinnet når de flyttes til den nye skolen på Setermoen. Fra venstre ser vi Julie Haugjord, Peder Midttun og Oliver Solbakken Mikalsen.

– I dag er det jo barnehage her i dette skolebygget, så den blir jo værende her. Men hva som skjer med resten av skolebygget, vet man jo ikke. Skolen her har jo vært nedleggingstruet i mange år, så dette har vi vært forberedt på. Uansett er det som snart vil skje trist og vemodig, sier hun

– Så åpen dag som vi har her i dag synes vi er en fin og verdig avslutning både elevene, og ikke minst for foreldrene som møter opp her i kveld - de har jo selv vært elever her, legger hun til.

Powered by Labrador CMS