Nye Troms gjennom 50 år: 

Odd Roar Øgård (ytterst til venstre) og Torgeir Nordhus (ytterst til høyre) ble de første til å fullføre en blikkenslagerutdannelse på innlandet. De avla fagprøven i 1988.

Historiske Bardu-gutter

Torgeir Nordhus og Odd Roar Øgård skrev historie på innlandet i 1988. 

Publisert Sist oppdatert

De to unge bardudølene var nemlig de første som avla fagprøven innen kobber- og blikkenslagerfaget på innlandet. Det framgår av en artikkel i vårt arkiv fra mai i 1988. 

Fagprøven ble avlagt etter å ha gått tre år i lære hos en blikkenslagerbedrift i hjemkommunen. Men de måtte til nabokommunen, Salangen, og en bedrift der for å få avlagt den endelige fagprøven. 

Det var tre karer fra Tromsø som var i fagprøvenemnda ved den aktuelle prøven. Ifølge artikkelen vanket det mye ros og lovord til de, etter fagprøven, ferske blikkenslagerne. De uttalte blant annet at de synes det var positivt at unge ville utdanne seg innen blikkenslagerfaget. De håpet også at flere på innlandet ville følge Øgård og Nordhus sitt eksempel når det gjaldt utdannelse. 

Selv uttalte Nordhus og Øgård at de synes yrket var interessant og utfordrende, med stor variasjon i arbeidet. 

Ifølge artikkelen fra den gang, ville det ta litt tid før begge ville få praktisert yrket, da begge hadde tjeneste i FN sine fredsbevarende styrker på planen for den kommende perioden, etter at fagprøven var avlagt. 

Et kjapt søk viser at både Øgård og Nordhus, i alle fall inntil nylig, fortsatt holder til i Bardu. Øgård har vært daglig leder i Mesterteknikk i flere år, mens Nordhus har jobbet i Forsvarsbygg.  

 

Powered by Labrador CMS