Torfinn Eriksen tar over som divisjonssjef i Telenor.

Torfinn om hjembygda: – Det har vært et godt idrettsmiljø og samhold

1. mai startet Torfinn Eriksen fra Bardu i sin nye stilling som leder for divisjonen Forretningsmarked i Telenor Norge.

Den utflytta bardudølen har nå ansvar for alle bedriftskundene til Telenor, som for eksempel ansatte i Helse Nord. 

– Det er en viktig jobb, og jeg er ydmyk når jeg nå går inn i ny stilling. Jeg synes det er artig og jeg trives veldig godt i Telenor. Det er et fantastisk selskap, og det er spennende oppgaver. Det blir mange timer med jobb, forklarer Torfinn Eriksen.

Bosatt sørpå

Han er bosatt med familien på Jessheim, men vokste opp i Snevegrenda på Setermoen i Bardu.

– Der bodde jeg til jeg dro i Forsvaret sørpå. Jeg var tilbake i hjembygda noen år før jeg flytta sørover for godt i 2002, sier han. 

Opprinnelig ønsket de å bo nærmere Telenor sine lokaler på Fornebu, slik at han kunne ha kort reiseveg. 

– Så kom barn nummer tre, og vi fant ut at det kan være greit med besteforeldre til å hjelpe oss. Det har vært helt glimrende. Det ble altså til at jeg må pendle med tog, og barna får vokse opp med besteforeldre. Det var rett og slett et verdivalg vi gjorde den gangen, opplyser Eriksen.

Verdien av ei bygd

Faren hans bor fortsatt i Bardu. For noen år siden skrev Eriksen et debattinnlegg i Nye Troms om verdien av ei bygd. I ettertid mottok han mange positive tilbakemeldinger.

  – Når du bor urbant, slik jeg bor nå, er det så mye folk at det er vanskelig å vite hvem som er hvem. Det blir litt upersonlig. Når jeg snakker med min gamle far ser jeg det at man kanskje må reise vekk for å forstå de flotte verdiene ei bygd har. Ei lita bygd har sine sider som er verdifulle, forklarer han.

– Jeg er takknemlig for den oppveksten jeg hadde i bygda. Det har vært en fantastisk plass å vokse opp, med flinke lærere. Det har vært et godt idrettsmiljø og samhold. Det blir enda sterkere når du flytter ut, man får et nytt perspektiv, fortsetter han.

Et savn

Eriksen synes selv han er for sjeldent på besøk nordover. Med tre barn, jobb og pendling har tida rett og slett ikke strukket til.

– Faren min er en ting, han snakker jeg med i det uendelige på telefon. Det jeg savner er å kunne dra med kompiser og fiske på Setervatnet. Det å kunne stikke ned til vannet i løpet av få minutter, uten at du må tenke gjennom diverse ting. Det skulle jeg gjerne hatt mer tid til. Jeg skulle gjerne vært oftere i Bardu, konstaterer Torfinn Eriksen. 

Powered by Labrador CMS