– Å bruke lærere som do-vakter er ikke fornuftig ressursbruk:

Bardu skole og kulturarena

Tisset i søppelkasser og på gulvet

Fremskrittspartiet tok for andre gang, i kommunestyre-sammenheng, opp bekymringer rundt situasjon på Bardu skole og kulturarena.

Publisert

Det var Anita Stenberg som hadde sendt inn i interpellasjon. Hun var fraværende fra møtet og vararepresentant fra (Frp) fikk lese opp interpellasjon, som han også stiller seg bak.

I interpellasjon nevner Stenberg at hun har interpellasjon fra februar med samme tema og trekker frem at det er lite som har skjedd siden den gang. Det dreier seg om hærverk og tilgrising av toaletter også denne gangen.

– Det ser dessverre ut til at problemene fortsetter ved Bardu skole- og kulturarena. Til tross for ordførerens oppfordring om «høyt fokus», skriver Stenberg.

Videre skriver Stenberg om at rektor på skolen sende en melding til de foresatte. I Meldingen står det:

Bjørn Wiggo Nerli (Frp) mener ordføreren ikke tar situvasjonen på alvor.

– Der har i perioder vært noen gjentagende eposoder hvor det tisset i søppelkasser og på gulvet på elev-toaletter. Dette har vært tatt opp generelt siden vi ikke vet hvem som gjør dette, skriver rektor.

Rektor skrive også at å bruke lærere som do-vakter er ikke fornuftig ressursbruk.

Noe Frp er helt enig i.

– Det er IKKE fornuftig ressursbruk, understreker Stenberg med store bokstaver.

Frp hadde også fått informasjon om takplater som ble revet ned fra taket i garderoben også.

Spørsmål til ordføreren

I interpellasjonen hadde Stenberg fire spørsmål til ordføreren. Her er spørsmålene og svarene fra ordfører.

1. Kan ordføreren redegjøre for hvordan situasjonen ved Bardu skole- og kulturarena har utviklet seg siden kommunestyrestyremøte i februar?

Ordføreren svarte at siden kommunestyremøte i februar har det ikke vært vesentlig endring ved Bardu ungdomsskole. Og at det er naturlig at noen elever utfordrere grenser.

– Noe som er vanlig på skoler over hele landet hevder ordføreren.

2. Er det meningen at lærere skal være «do-vakter» på grunn av at elever ikke klarer å oppføre seg med alminnelig folkeskikk?

– Det er ikke meningen at skolens lærere skal være do-vakter, sier Toralf Heimdal.

3. Mener ordføreren fremdeles at «høyt fokus» er tilstrekkelig for å få kontroll på situasjonen?

– Bardu ungdomsskole står ovenfor ingen spesiell «situasjon» som krever kontroll. Skolen fortsetter sitt engasjement i å utvikle både sosial og faglig kompetanse hos våre unge, noe som er i tråd med våre langsiktige mål for opplæring, svarer Heimdal.

4. Vil ordføreren ta initiativ til å be kommunedirektøren om en orientering om situasjonen, samt forslag til tiltak?

Selv om ordfører mener det ikke foregår en spesiell «situasjon» ved skolen ber han kommunedirektøren om å følge nøye med på utviklingen til skolen.

– Det er viktig at vi er proaktive og at kommunedirektøren vurderer og foreslår tiltak om nødvendig for å opprettholde et godt skolemiljø. Vi legger stor vekt på skole-hjem samarbeid, og vil fortsette å informere om hvordan vi arbeider for å støtte våre elevers utvikling i tråd med opplæringsloven formålsparagraf, sier ordføreren.

Misfornøyd

Bjørn Wiggo Nerli (Frp) var ikke fornøyd med svaret fra ordføreren.

– Jeg opplever at ordføreren ikke vil erkjenne at det er et problem.

Han legger til at og Frp vil følge saken tett så lenge det er behov.

– Det var viktig for oss å bringe dette på banen på nytt nå, fordi neste kommunestyret er ikke før i juni og da er det nesten sommerferie og jeg vil ikke at problemene skal bli hengende i luften frem til et nytt skoleår, sier han.

Rektor Vanja Bjørnsen mener at det ikke er grunn til bekymring Arkivfoto: Marius Mikalsen

Rektor svarer

I forbindelse med saken tok vi kontakt med rektor ved skolen, Vanja Bjørnsen Hovde støtter opp om det som ordfører sier.

– Det er ikke en situasjon på skolen. Vi hadde noen hendelser. Jeg synes at ungdommer i Bardu er flotte mennesker som opptrer adekvat i forhold til sin alder, sier hun

Bjørnsen Hovde legger til at det alltid vil være noen som tester grenser.

– Grunnen til at vi sendte melding til de foresatte via vårt meldingssystem er at vi ønsker at foresatte skal kunne snakke med ungdommene hjemme og vi ønsker et tett samarbeid mellom skole og hjem.

Powered by Labrador CMS