Salangsdalen bru går fra Fylkesvei 161 over Salangselva og til Lundiveien.

Brua blir stengt på ubestemt tid

Salangsdalen bru i Bardu fikk skade på konstruksjonen i vinter.

Publisert

Bjørn Hovde, konstituert avdelingsleder for kommunalteknikk i kommunen, sier det ikke vil bli mulig å åpne brua med det første. 

– Det kommer et firma for å vurdere skadene på konstruksjonen, og den vil være stengt til vi har fått en vurdering på dette. 

I et dokument mellom Bardu kommune og firmaet Safe Control Engineering kommer det frem at firmaet ikke har mulighet til å inspisere brua før til sommeren. 

Hovde sier ingen er fri for vei, men at de som bor på den siden av elva må kjøre en omvei for å komme seg hjem. 

Ikke fått beskjed

På veitrafikksentralen står det at brua skal åpnes i morgen, 1.mai. En av de som bor i  Lundliveien sier de ikke har hørt noe om brua siden 20. desember. 

– Åpningstiden har bare blitt usatt og utsatt. 

Selv var han vitne til smellen som gjorde at brua fikk skade. Han forteller at en lastebil kjørte inn i konstruksjonen. 

Det var denne delen av konstruksjonen som falt av i møtet med en lastebil.

– Det skjedde to dager før brua ble stengt. Det kjørte både traktor og buss på den de døgnene mellom kollisjonen og når kommunen kom for å stenge den. 

Til daglig jobber han på Setermoen og må kjøre Lundliveien oppover til E6 før han kjører ned igjen.

– Kommunen sier brua kan være stengt til seinsommeren, hva tenker du om det? 

– Det hadde vært greit med informasjon. Nå vet jeg ikke hvordan det fungerer, om de skal informere oss eller om vi som bor her må ta kontakt med dem selv. 

Kan bli løsning mot seinsommeren

– Det er klart at det er lettere å kjøre over brua, men vi kan ikke risikere å åpne brua før noen har sett på den. Det går på bæreevne. 

Brua ligger ved en grusvei, og er relativt liten sier avdelingslederen. Den har lav aksellast og er ikke beregnet for tyngre biler. Likevel peker han på at man ikke vet hvor svekket brua er. 

– Det blir litt gjetning. Den skal tåle noe vekt, og man vet ikke per nå om den faktisk gjør det. Vi har valgt å stenge den helt av sikkerhetshensyn og siden ingen per definisjon blir veiløs. 

Hovde håper firmaet som kommer til sommeren vil gi en konklusjon i løpet av seinsommeren og at skaden som er på brua ikke er så alvorlig at den ikke lar seg reparere. 

– De har lovet å gjøre det så snart de har mulighet, så man må bare vente å se. 

Powered by Labrador CMS