Thorbjørn Nymo er eier av Bardufoss hotell. Han har tro på mer sivil aktivitet på flyplassen i årene framover.

Hotell-Thorbjørn tror flyaktiviteten vil ta seg opp på Bardufoss

Per nå er det bare én rute som opererer på Bardufoss, og den går til Oslo. I framtiden tror eier av Bardufoss hotell, Thorbjørn Nymo, at antall ruter vil øke.

Publisert

 

– Flyplassen har vært der siden før verdenskrigen, og er en viktig livsnerve i Midt-Troms. For Bardufoss sin del er flyplassen av vesentlig betydning. Vi har mange gjester som flyr opp og ned der. Vi merker at det er flere og flere turister som finner Bardufoss lufthavn.

Det sier Nymo til Nye Troms.

Han påpeker at Tromsø har blitt en dyr destinasjon og at kapasiteten på flyplassen i «Nordens Paris» nærmer seg maks.

– Jeg er kjent med at flere aktører er interessert i Bardufoss som destinasjon i seg selv. I framtiden kommer vi til å se langt mer aktivitet på flyplassen enn dett vi gjør i dag. Jeg vil tro at vi kan oppleve at det kan komme flere ruter. Charter er jeg mer usikker på. Utfordringen er at om det kommer ned ett fly, så er det umulig å få overnattet samtlige i Målselv kommune. Det er lite logisk, og logistikken er vanskelig, sier Nymo.

Flere tilbud

Skulle han få utvidet Bardufoss hotell, slik planen har vært i flere år, tror han at man fint vil kunne ta imot charterfly uten at logistikken skal bli vanskelig. Han mener også at flere tilbud på må plass.

– Målselvs største problem er at vi er i midten. Jobber vi hardt i Målselv, så vil attraktiviteten øke, fordi at vi får mer å tilby. Vi har lite lysstøy, mer uberørt natur her.

Han sier at hotellet ofte har så mange gjester at gjerne skulle ønsket seg enda flere rom, men han påpeker at det på grunn av prisøkninger de siste årene ikke har latt seg gjøre å utvide. Skal man få det til, må flere legge penger inn i prosjektet.

– Hver eneste uke kunne jeg gjerne hatt enda flere rom. Før pandemien hadde vi en plan for utvidelse, men prisene har steget veldig. Jeg og mine kone er ikke så bemidlet at vi alene klarer å reise det som skal til for å bygge ut Bardufoss hotell. For å kunne klare det, så må vi ha med oss partnere, sier Nymo.

Erlend Fossbakk Lian er leder i Målselv Næringsforening.

Reiser fra Oslo

Erlend Fossbakk Lian jobber både på Lians Caravan, og er samtidig leder i Målselv Næringsforening.

Også han mener at viktigheten av flyplassen på Bardufoss ikke bare lar seg merke lokalt, men også i regionen.

– Den er viktig for regionen først og fremst, men også for Målselv. Den har mye å si for reiselivet, og så er det mye av dens potensial som enda ikke er utnyttet fult ut. Den er en regionalt viktig flyplass, særlig med tanke på Senja og de mulighetene som er der, sier han.

Og påpeker at Lians Caravan har mange kunder som flyr ens ærend fra Oslo for å kjøpe bobil, og at flyplassen i forlengelse av det viser seg å være viktig for næringslivet som sådan.

– For vår del er det kort vei fra Oslo innom Bardufoss lufthavn og til oss på Lians når de skal hente bobiler. Da vi hadde utleie var det mange kunder sørfra, sier Lian.

Tror på flyplasshotell

Han mener det skulle ha vært flere ruter på Bardufoss, og kanskje til og med charterflyvninger fra Europa.

– Hadde vi klart å ta litt av trykket til Tromsø, så kunne det fint ha dryppet på næringslivet i Målselv og i regionen. At muligheten til å ta imot charterfly, er det ingen tvil om. Man må kanskje ha en plass å bosette turistene når de er her. Når det er øvelser, så er kapasiteten på hotellet sprengt. Et hotell på flyplassen hadde absolutt vært kjempeinteressant, sier Lian.

Powered by Labrador CMS