Kristine Brones Bergs debutroman, «Jenta bak disken», er den mest solgte lydboken utgitt i 2024 for tiden. Bildet er fra da boka ble lansert på Kramvigbrygga i Sørreisa i juli.

Bardufoss-forfatter på lydbok-toppen

Kristine Brones Berg er overrasket over at «Jenta bak disken» nå er i toppen av salgslistene. 

Publisert

Forfatteren er i dag bosatt i Molde, men er oppvokst på Bardufoss. 

I fjor lanserte hun debutromanen «Jenta bak disken» i Sørreisa. Romanen er inspirert av hennes oldefars historier fra nettopp Sørreisa under 2. verdenskrig. 

Den Amanda-nominerte skuespilleren Kristine Hartgren har lest inn romanen som lydbok. 

Brones Berg ble overrasket da salgslistene over lydbøker fra bokhandlerkjeden Ark forelå nylig. «Jenta bak disken» er i toppen av lista over skjønnlitteratur, lydbok-romaner, som har kommet ut i 2024. 

Kjempefornøyd

– Jeg er veldig glad for dette, kjempefornøyd! Det er overraskende. Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle ligge i toppen av den lista, sier hun.  

Papireksemplaret som ble lansert i fjor, har for det meste vært solgt via hennes egen nettside, og hos en del bokhandlere. Lydboken kom derimot i åpen handel da den ble utgitt. 

Hun har ikke fått det eksakte tallet på antallet eksemplarer av lydboka som har blitt solgt. |

– Nei, det tallet vet jeg ikke. Men jeg er uansett veldig fornøyd med at lydboka er i toppen. Det er en hard konkurranse i lydbokmarkedet, sier hun. 

God tilbakemelding

Kristine Brones Berg jobber til daglig som helsesykepleier. Skrivingen er en hobby, men hun har latt seg motivere og inspirere av tilbakemeldingene hun har fått. 

Kristine Brones Bergs debutroman topp salgslistene over utgitte romaner på lydbok i 2024.

– En vet jo ikke hvordan mottakelsen blir før boka slippes. Jeg synes mottakelsen har vært veldig bra. Det har kommet mange meldinger om fra leser om at de synes boka er fin. Det gjør meg både fornøyd og glad, beskriver hun. 

Hun får stadig meldinger fra folk som har lest boka. 

– Jeg setter pris på alle som sender meldinger. Det er slike ting som virkelig varmer en sur morgen på vei til jobb. Jeg synes det er veldig hyggelig, slår hun fast. 

Spennende

Brones Berg opplyser at hun fikk god hjelp av historielaget i Sørreisa, noe hun er takknemlig for. 

– De ga meg mange tips og tilbakemeldinger mens jeg jobbet med boka. I tillegg er jeg også veldig takknemlig overfor mannen min, som la til rette slik at jeg fikk gjøre dette, forteller hun. 

For tiden har hun ikke noen konkrete planer om en oppfølger, eller et nytt bokprosjekt, men litt hemmelighetsfullt, kommer det fram at en aldri skal si aldri ... 

– Det får tiden vise. Det var spennende og lærerikt å holde på med dette. Tilbakemeldingene har vært det fineste, sier Kristine Brones Berg. 

Powered by Labrador CMS