Daglig leder ved Bardufosstun, Marius Solheim Nilsen, mener flere bør bruke Bardufoss flyplass aktivt.

Marius oppfordrer flere til å bruke flyplassen

Framsnakking av flyplassen og aktiv bruk av den blant befolkninga i regionen er noe daglig leder ved Bardufosstun, Marius Solheim Nilsen, håper flere vil gjøre framover.

Publisert Sist oppdatert

– Hvis man skal ta imot store grupper om gangen er man avhengig av å ha plass til dem. Når vi først har fullt er det tider hvor vi gjerne kunne ha solgt dobbelt. For vår del handler det om å få opp aktiviteten hele året slik at det ikke blir mange stille perioder. Det sier Marius Solheim Nilsen.

Som øverste sjef på Bardufosstun ser han støtt og stadig at det det er fullt opp av folk inne på «tunet», og at belegget er godt, og mange av de som bor på Bardufosstun har gjerne kommet langveisfra, blant annet med fly. Sånn sett nyter bedriften godt av at flyplassen bare er en kjøretur på ti minutter unna.

Han mener regionen rundt Målselv også kan dra nytte av flyplassen i et næringsmessig perspektiv, men han mener på generell basis at man bør legge om strategien og tankegangen rundt flyplassen.

– Kanskje har vi ikke en god nok strategi i Midt-Troms i forhold til hvem og hva man skal rette seg mot, og at det muligens blir for fragmentert. Samtidig er det vanskelig å få til samhandling. Alle bedrifter har sine muligheter og sine utfordringer, sier Solheim Nilsen.

Rykte

Samtidig mener han også at flyplassen på Bardufoss får et ufortjent rykte på seg.

–  Flyplassen får det ryktet den får gjennom hvordan man velger å omtale den. Det snakkes om at det er dyrt. Og det er det av og til, men hvis det hele tiden snakkes om det så orker ikke folk engang å sjekke, og så drar man til Tromsø og Evenes, sier Nilsen.

Han maner derfor befolkninga i regionen til å bruke flyplassen mer aktivt, i steder for å dra til omlandet for å fly.

– På Bardufosstun prøver vi å fortelle folk at dersom man flyr fra Oslo, så er man 10 minutter fra trappa vår. Jeg tror reiselivsbedriftene jobber godt med å markedsføre flyplassen aktivt, men jeg tror man generelt må bli enda mer flink til å verne om flyplassen som vår. Vi får ikke flere tilbud dersom ikke etterspørselen er der, sier han.

Flere ruter

Også på et politisk nivå mener Solheim Nilsen det bør jobbes med å sondere alle ulike muligheter for å skaffe flere ruter til Bardufoss. 

For ordens skyld er også Solheim Nilsen, foruten å være daglig leder på Bardufosstun, politiker i Målselv Høyre.

– En utvidet rute gjennom Forsvaret ses på det politiske plan som en mulighet. Det kan også øke mulighetene for næringslivet. Jeg tror tiden er inne og at alt ligger til rette for å ta flere steg med flyplassen. Det er nok noen som mener at å bytte navn er en fin ide, men det er nok ikke det som bør komme først. Det er innholdet og tilbudene. Er det enkelt å leie bil, ta taxi eller er det gode bussforbindelser?

–  Dette er regionens flyplass, og ikke Bardufoss og Målselvs egen.

Powered by Labrador CMS