Ordfører Martin Nymo mener flyplassen på Bardufoss har et stort potensial.

Har tro på turisme og fiskeeksport fra Bardufoss

Per dags dato er det Norwegian-fly, allierte militærfly, samt den militære og sivile flyskolen som har tilhold på Bardufoss flyplass. Ordførerne i Målselv og Senja ønsker langt mye mer til regionflyplassen.

Publisert Sist oppdatert

–  Sjømat er en ting, men også turisme og chartermuligheter. Det må børstes støv av prosjektet. Vi prøver å gjøre oss attraktive for private investorer for å se på mulighetene her. Regionen er en uoppdaget perle for mange. Det er kort vei til Dividalen, kort vei til Altevatn, Senja og alt vi har å by på her i Midt-Troms. Jeg bare venter på at det kommer noen som ser potensialet her.

Det sier Martin Nymo, som er ordfører i Målselv, angående flyplassen på Bardufoss.

Han mener potensialet til flyplassen er langt større enn det politisk nivå, næringslivet og alle andre som sokner til flyplassen har fått til å realisere over lang tid.

–  Vi har et utvalg, men vi må utvide. Det er oppe og går, og vi må finne en dato for å avholde et møte i løpet av våren, sier Nymo.

Satsingsområde

Han sikter da til det såkalte flyplassutvalget som består av Målselv kommune, Senja kommune, Troms fylkeskommune, Trenregimentet i Hæren, sjef for Maritim Helikopterving, Næringsforeninga i Målselv og Avinor.

I tillegg er Bardufoss flyplass et felles prosjekt for de fem kommunene Målselv, Bardu, Dyrøy, Sørreisa og Senja, som de gjennom Midt-Tromsrådet samarbeider om å satse på gjennom den regionale næringsplanen.

– Det er nok bare et tidsspørsmål før det kommer private investorer som ser mulighetene her. I Tromsø er det «sprengt» på kapasitet, på Evenes er det ikke så stort utviklingspotensiale som her, men Midt-Tromsregionen har masse reiseliv å by på med kyst og fjell, sier han.

Avinor har uttalt at det skal satses på fossilfri luftfart fram mot 2050, og Nymo mener Bardufoss flyplass kan spille en viktig rolle i det.

– I Høyres program står det at vi ser for oss at Bardufoss skal være hovedflyplass for lav- og nullutslippsfly i nord. Det er soleklart at vi vil se på mulighetene for det, og det er noe jeg skal følge opp framover.

Ordfører i Senja kommune, Geir Inge Sivertsen.

Potensial

Geir Inge Sivertsen, ordfører i Senja kommune, mener Bardufoss flyplass er regionens flyplass, og at det er viktig at regionen står sammen om utviklingen av den.

– Det er regionens egen flyplass, og jeg tror alle føler et felles eierskap og omsorg for. Det ligger i den regionale næringsplanen at vi skal stå sammen om utviklingen av flyplassen på Bardufoss, som jeg tror har et kjempepotensial som ikke er utnyttet både i forhold til Forsvarets bruk, sivil-militært samarbeid, turisme, næringsliv og sjømattransport, sier Sivertsen.

– Det er definitivt et potensial for mer intensivt arbeid rundt flyplassen. Vi bør alle erkjenne at vi har vært for lite samkjørt regionalt når det gjelder utvikling av flyplassen. Det er naturlig at hele regionen, og stor-regionen, tar litt eierskap for å utvikle den, sier Sivertsen.

Powered by Labrador CMS