Den tidligere BOIF-jenta Isabelle Sletten skrev sist høst under for LSK kvinner. Nå er hun langtidsskadet og mister kanskje hele sesongen.

Vant cupgull i høst – helt ute av spill nå

I fjor høst skåret Isabelle Sletten i finalen da LSK kvinner sine juniorjenter ble norgesmestre.

Publisert

Denne sesongen går kanskje uten et eneste spark på ballen for den tidligere BOIF-jenta.

– Nei, i verste fall ryker hele sesongen for meg, sier Isabelle Sletten.

16-åringen banket inn mål for J17 og damelaget til Bardufoss OIF forrige sesong, og flyttet sist høst til Romerike for å gå på Vang Toppidrett og spille for LSK kvinner. Det endte med flere kamper på andrelaget i 2. divisjon, og cupinnspurten med samme klubb i J19-mesterskapet i fjor høst.

I høstens cupfinale kom hun inn og utlignet til 2–2 mot Molde, i en kamp laget hennes til slutt vant 3–2. Siden da har den tidligere BOIF-jenta knapt spilt fotball. Årsaken er en stressreaksjon i begge leggene.

Isabelle Sletten (helt til høyre) og LSK feirer etter cupfinale-seieren i fotball for J19 på Sarpsborg stadion sist høst.

– Det er mye verre enn beinhinnebetennelse, nærmere tretthetsbrudd, forklarer 16-åringen.

– Jeg trente mye før jeg kom til LSK, og jeg kjente i høst at jeg var sliten. Det ble nok for mye og for hardt for meg en periode, fortsetter Isabelle Sletten.

Ingen belastning

Hun fikk påvist stressreaksjonen i begge leggene i desember, og da ble det antatt fire måneder før hun var tilbake i spill. Da gikk hun en måned på krykker, men uten å ha blitt bedre var hun i vår til ny MR-undersøkelse. Den viste ingen tegn til bedring, så nå er det igjen å humpe rundt på krykker for Isabelle, og nye måneder på sidelinja.

– Jeg vet ikke om jeg kan spille mer denne sesongen, jeg tviler vel litt på det. Nå er det null belastning for leggene som gjelder, sier hun.

Ser mot neste sesong

I stedet tenker hun mer fram mot 2025-sesongen, og håper å kunne være tilbake for fullt til den.

– Jeg håper jeg skal bli helt fin igjen i leggene. Det positive nå er at jeg får brukt mer tid på skolearbeid og karakterene mine, sier hun og smiler.

På Romerike har hun mamma med seg i leiligheta, og det er hun ekstra glad for når det butter imot på fotballbanen.

– Det er godt, og det er fint å komme hjem fra skolen til ferdig middag, sier Isabelle og smiler.

Følges opp

Hun prøver å holde seg mest mulig i miljøet til LSK 2-laget, som har startet sesongen bra i 2. divisjon. Samtidig er klubben flink til å støtte henne i skadesituasjonen hun er i.

– Den eneste treninga jeg kan gjøre er på overkroppen, men klubbens fysioterapeut er flink til å følge meg opp ukentlig, sier Isabelle.

Selv om det er tungt å få skadeperioden forlenget med flere måneder, er motivasjonen fortsatt god.

– Den er det ingenting i veien med, forsikrer 16-åringen.

Merker ikke uro

At LSK kvinner sliter tung med økonomien, har heller ikke påvirket henne eller spillerne på laget noe nevneverdig.

– Vi har egentlig ikke merket noen ting til det, og har fortsatt et godt opplegg, sier Isabelle Sletten, og håper å kunne bidra på fotballbanen så fort som mulig.

Powered by Labrador CMS