Harold Rask Crawford og BOIF slet med å komme gjennom Senja-forsvaret mandag kveld.

Andre strake tap: – Må bare jobbe videre

BOIFs herrer har fått en tung start på sesongen. Mot Senja-reservene var mye ødelagt allerede til halvtid.

Publisert Sist oppdatert

(5. div.: BOIF–Senja 2 2–5) Med tre baklengs før pause, og to nye i andre omgang, ble det bare mager trøst og pynt på resultatet at hjemmelaget fikk satt inn to reduseringer helt på tampen av mandagens kveldskamp i Bardufoss Storhall.

– Det er vanskelig å begynne på nytt når vi ligger under 0–3 til pause, men vi må bare jobbe videre, selv om det er helt møkk å tape fotballkamper, sier Håvard Lemika Larsen.

Tar lang tid

Sammen med lagkameratene står han og BOIF poengløse etter de to første kampene i 5. divisjon etter opprykket. Tapene har kommet mot lag som begge egentlig skulle rykket ned til 6. divisjon etter forrige sesong, men som fikk sjansen på nytt i 5. divisjon etter trekkinger fra andre lag.

– Det er synd at det tar 80 minutter før vi skjønnet at vi må springe og kjempe litt for å vinne fotballkamper, fortsetter midtbanespilleren.

To reduseringer

På stillinga 0–5 reduserte først nyervervelsen Oskar Mæhre fra straffemerket med seks minutter igjen å spille, og like etter var det en annen nykommer, Lucas Nilsson, som fant veien til nettmaskene, slik at kampen ebbet ut med litt penere sifre for hjemmelaget.

– Vi er kjempefornøyd med de siste tolv minuttene av kampen, og de skal vi ta med oss videre. Vi må bygge videre på det vi tør å gjøre der, og overbevise guttene om at de kan – hvis de vil, sier den ene i BOIFs trenerteam, Steve Rogne.

Bra start først

Han fikk også se noen brukbare åpningsminutter av sine spillere, der laget hadde flere gode muligheter som fort kunne gitt uttelling, særlig på noen bra slåtte hjørnespark. Deretter ble det mer og mer Senja 2 i førersetet, og med tre skåringer den siste halvdelen av omgangen, ble det vanskelig for hjemmelaget å få noe ut av kampen.

– Det ble så klart ikke som vi håpet på, absolutt ikke, og vi blir steinhardt straffet for at vi ikke gjør en skikkelig jobb, spesielt på dødballer, sier Rogne.

Lite samspilt

Lagkaptein Kim-Marius Fagerheim-Aas mener at stallen er stor, men at de sliter når de ikke kan mønstre de samme spillerne fra kamp til kamp. Det blir ikke bedre av at antallet spillere med litt mer rutine kanskje ikke er det største.

– Flere eldre og mer rutinert stamme hadde kanskje vært ønsket, sier midtstopperen.

Nykommer Lucas Nilsson og Daniel Koht Fredriksen fikk det vanskelig mot Simon Johansen og Senja 2-spillerne.

Han mener de har en bra kampplan, men at de ikke klarer å levere som ønsket i praksis.

– Det er frustrerende å ikke lykkes som vi vil, men vi har ikke en «redsel» i gruppa. Vi må bare bli samspilt som vi ønsker, og det starter på treningene, sier Kim-Marius Fagerheim-Aas.

Trener Rogne er ikke bekymret, tross en vanskelig start på sesongen:

– Vi må bare jobbe på, og det er ingen krisestemning i BOIF, absolutt ikke, forsikrer Steve Rogne.

Powered by Labrador CMS