Kaptein Marte Gyland og BOIF-jentene kjempet godt, men måtte til slutt gi tapt mot TIL 2020 2.

Måtte se gjestene stikke av med seieren

BOIF ledet 1–0 og 2–1, men måtte se TIL 2020 sitt andrelag stikke av med alle tre poengene i årets første seriekamp på hjemmebane.

Publisert

(3. div. kvinner: BOIF–TIL 2020 2 2–3) – Vi møtte et godt lag. Stiller TIL 2020 med denne kvaliteten i hver kamp, blir de å ta mange poeng, sier assistenttrener på BOIF, Trond Jarle Lunde, etter mandagens serieåpning på eget kunstgress.

I serieåpninga mot Hammerfest på bortebane vant BOIF-jentene komfortabelt 6–0. TIL 2020 sine reserver var på et ganske annet nivå, og selv om BOIF-jentene spilte mye god fotball, var det fortjent kampen sett under ett at gjestene tok en knepen seier.

– Vi hadde en plan som vi delvis klarte å holde før pause, da var vi delvis fornøyde. Vi prøvde å justere i pausen, men de skjerpet seg betraktelig til den andre omgangen. Da ble vi litt mer springende etter, sier Trond Jarle Lunde.

Tidlig ledelse

BOIF fikk en pangstart på kampen etter bare fem-seks minutters spill da Anette Bergene snappet ballen på 25 meter. Målvakta sto langt ute, og det utnyttet Bergene som satte ballen vakkert over henne og i det ganske så åpne målet.

Anette Bergene skårer her BOIFs første mål på hjemmebane.

– Deilig å få slippe måltørken, sier Anette Bergene.

TIL 2020 sitt unge mannskap viste kvaliteter hele veien, og det var slett ikke ufortjent da de fikk utligninga si, selv om den kunne og burde vært unngått. Ina Hoff Fuglås fikk avansere alt for fritt fremover, og uten alt for mye press banket hun til fra nesten 25 meter, og skuddet var utagbart for BOIF-målvakt Kamilla Skoglund.

Fikk nok tid

TIL 2020 hadde grepet, men litt mot spillets gang var det Karoline Fosli som skåret omgangens tredje mål, også det på et langskudd. Et skudd den ellers så gode TIL-målvakta definitivt burde stoppet.

– Jeg kjente jeg fikk tid, fikk vendt opp og skutt. Den lirket seg heldigvis inn, sier Karoline Fosli og smiler.

To ganger kunne BOIF juble for skåring mandag kveld.

Med 2–1 til pause hadde BOIF sjansen, men etter sidebytte var gjestene best det meste av tiden. BOIF var slett ikke ufarlige, men det ble rom på banen som gjestene utnyttet seg best av. De spilte også mange stikkere i bakrom, og gjestene skapte flere sjanser enn vertene.

Nytt langskudd avgjorde

Utligninga kom på et skudd fra 12-14 meter litt skrått på mål og i lengste hjørnet fra Sarah Løkse Pedersen, før Ina Hoff Fuglås sikret gjestene alle poengene med sitt andre nydelige langskudd i nettmaskene. Da gjensto det kvarteret, og hjemmelaget trodde de hadde utlignet da innbytter Tuva Jinnegren kjempet ballen i nettmaskene. Bare for å få den annullert for oppside.

Målvakt Kamilla Skoglund passeres her, men unngår akkurat å "ta" TIL 2020-spilleren som bakerste kvinne.

– Den var veldig kjip, for jeg tror ikke den var offside, sier Anette Bergene.