BOIF-løper Ingrid Andrea Gulbrandsen tar steget fra regionlaget i nord og inn på rekruttlandslaget til Norges skiforbund.

BOIF-løper inn på landslaget: – Passer helt perfekt

24 år gamle Ingrid Andrea Gulbrandsen fra Bardufoss OIF er klar for rekruttlandslaget i langrenn.

Publisert

– Det passer helt perfekt å få den landslagsplassen nå. Den tilliten er jeg svært glad for, sier Ingrid Andrea Gulbrandsen.

Det var torsdag hun fikk beskjeden om uttaket, som ble offentlig for resten av landet mandag ettermiddag.

– Det var en veldig god beskjed å få. Den nesten «reddet» meg litt, sier Ingrid Andrea Gulbrandsen.

I det legger hun at hennes to gode treningsvenninner på Team Elon Nord-Norge sist sesong, Anna Svendsen og Synne Arnesen, er på vei «ut». Anna har lagt opp, mens Synne flytter hjem til Finnsnes. Når i tillegg ikke en ny trener er klar fortsatt på regionlaget, har mye vært i det blå for den tromsøbosatte BOIF-jenta de siste ukene.

– Jeg er veldig glad for å ha fått denne tilliten. Jeg viste kanskje fram toppnivået og potensialet mitt i starten av sesongen, og jeg er glad det holdt til en plass på rekruttlaget, sier hun.

Me det uttaket blir hun å trappe litt ned på jusstudiene i Tromsø, der hun er i ferd med å fullføre tredje året nå. På rekruttlandslaget blir det månedlige samlinger med resten av laget.

– Men å kutte bort fra fulle studier til ingen studier, det vil jeg ikke gjøre. Jeg tror det er greit å ha litt å lese på ved siden av treningene, sier Ingrid Andrea Gulbrandsen.

Hvem som blir ny trener på rekruttlandslaget er fortsatt ikke klart, men hun er trygg på at det blir en god løsning når den presenteres.

– Det er motiverende å få en slik tillit som å bli tatt ut på rekruttlandslaget. Nå kommer jeg på et lag med mange folk jeg kan utfordre meg mot og bli bedre av, og det betyr veldig mye for meg, sier BOIF-løperen, som kommer fra Hemmingsjorda i Sørreisa kommune.

Rekruttlaget

Det nye Equinor rekruttlandslag i langrenn består av disse løperne, fem jenter og fem jenter:

Maria Hartz Melling (Konnerud IL), Hedda Østberg Amundsen (Asker SK),

Sigrid Leseth Føyen (Kjelsås IL), Ingrid Andrea Gulbrandsen (Bardufoss og Omegn IF), Nora Sanness (Kjelsås IL), Martin Kirkeberg Mørk (Drammens Ballklubb), Andreas Fjorden Ree (Støren SK), Håvard Moseby (Kjelsås IL), Lars Agnar Hjelmeset (Nittedal IL) og Edvard Sandvik (Kjelsås IL). 

 – Vi har utrolig mange gode løpere i aktuell alder og en stor bredde i norsk langrenn, slik at det alltid er vanskelig å ta ut et rekruttlandslag. Vi har valgt å gå for kontinuitet og forutsigbarhet, sier landslagssjef Ulf Morten Aune til skiforbundets egne sider. 

Han viser til at det spesielt på kvinnesiden er viktig å ha tålmodighet med løperne. Derfor er ingen førsteårs seniorer tatt med på det nye laget.

Powered by Labrador CMS