Gabriel Hol får kyndig veiledning av Merete Eriksen fra Målselvs skiskyttere.

Gabriel (8) fikk prøve skiskyting: – Kjempeartig

Snart ni år gamle Gabriel Hoel var en av de som fikk prøve skiskyting for aller første gang da ski- og skiskytingens dag ble arrangert på Bardufoss skisenter.

Publisert Sist oppdatert

– Det var veldig artig. Jeg har lyst til å prøve skiskyting mere, slår unggutten fast etter sine første skudd mot blinkene 50 meter unna.

– Det var litt vanskelig å treffe, jeg traff ikke noen skudd, men artig var det, sier Gabriel fornøyd.

Gabriel og pappa Ørjan Hoel fikk prøve skiskyting.

At pappa Ørjan Hoel traff bedre der han prøvde skiskyttergeværet rett ved siden av, er ikke mer enn det bør og skal være:

– Han er jo eldre enn meg, men jeg er bedre enn han på ski, sier Gabriel og smiler lurt.

Bra oppmøte

Ski- og skiskytingens dag på Bardufoss skisenter mandag kveld samlet rundt 30 unger som koste seg med både skiskyting og langrennsøvelser i skicross-løypa som arrangørene, Målselvs skiskyttere og skigruppa i Bardufoss OIF hadde laget til.

Lena Eriksen (t.v.) fra Målselvs skiskyttere og Siri Eide Storaa fra BOIF ski.

– Vi kunne selvsagt hatt enda flere, men vi er fornøyde med oppmøtet, sier Lena Eriksen og Siri Eide Storaa i de to idrettslagene.

Skape blest

De har sine ukentlige faste treninger – og sesongavslutninger på tampen av sesongen – men i år valgte de å kjøre en felles avslutning som også var åpen for absolutt alle.

– Vi tok det ett skritt lengre med avslutninga denne gang, for å skape mer blest om idrettene våre og for å se om det hjelper på rekrutteringa, sier Lena Eriksen i Målselvs skiskyttere.

I solskinnet var det flott under ski- og skiskytingens dag på Bardufoss skisenter.

Flest mulig, lengst mulig

De to særidrettene samkjører treninger i sesongen slik at de ikke kolliderer treningsmessig, for at utøverne kan være med på begge idrettene. BOIF ski-lederen mener foreldrene må la ungene være med på mest mulig idretter så lenge som mulig, slik at de senere kan ta sine egne valg ut fra hva de trives best med.

– Jeg tror det er foreldre som bør gå i seg selv å la ungene være aktive hver dag. Det skader slett ikke ungene. Samtidig er det sosialt fint å være med, også for de voksne, sier Siri Eide Storaa.

Kjempebra tilbud

Både langrenn og skiskyting er idretter som stiller litt krav til foreldre og foresatte.

– Det er ikke bare å komme å la ungene bli igjen her, sier Lena Eriksen.

Pappa Ørjan Hoel synes tilbudet på Bardufoss er veldig godt, både med vinteridrettene og ellers.

– Ungene har kjempemange gode tilbud på Bardufoss, og dette fellestiltaket var veldig bra, sier Ørjan Hoel fornøyd.

Tvillingene Alexandra og Linnea Myrseth Bedsted sammen med mamma Emma.

Godt skivant

De sju år gamle tvillingene Alexandra og Linnea Myrseth Bedsted likte seg også godt i solskinnet og vårvarmen på skisenteret mandag kveld.

– Det var veldig artig å være her. Skiskyting har vi aldri prøvd før, men vi har gått mye på ski, sier jentene fornøyd, sammen med mamma Emma.

– Vi kan godt tenke oss å begynne med skiskyting når vi blir gamle nok, sier tvillingene, mens de ser på de eldste vise fram sine kunster på standplass.

Powered by Labrador CMS