Mekaniker Edmund Larsen (t.v.) og daglig leder Gustav Wuopio sørger for å ta vare på bobiler og campingvogner, også når de ikke er i bruk.

Tar vare på verdiene – også når de ikke er i bruk

De tre siste årene har Gustav Wuopio drevet med vinterlagring av bobiler og campingvogner på Storsteinnes og Skibotn. Nå har han kjøpt opp varelager, ansatt mekaniker og er godt i gang med både salg og utleie av caravan.

Publisert

– Det stemmer. I mars ble en mekaniker ansatt, og fremover blir det mye feltarbeid, sier Gustav.

Han forteller at det hovedsakelig vil skje i Skibotn, men også Balsfjord.

– Fra mandag til fredag opererer vi fra Skibotn. Det har å gjøre med at det er 1.300 campingvogner/bobiler i Storfjord, men vi vil også være på campingplasser i Malangen, sier Wuopio.

Vinterlagring

Siden 2019 har Gustav Wuopio jobbet med caravan, og høsten for tre år siden han kjøpte de gamle lokalene til Balsfjord Maskin og Servicesenter på Storsteinnes. Dette gjorde han gjennom sitt eget selskap Easy Caravan som tilbyr høst- og vinterlagring av campingvogner og bobiler, noe firmaet også gjør på stor ei tomt for lagringsplass i Skibotn.

– På Skibotn og Storsteinnes har vi til sammen 85 faste innendørsplasser på vinterlagring, men det er stor etterspørsel etter flere. Ja, vi har 75 kunder på venteliste, så planen i første omgang er å utvide med 15 plasser på Storsteinnes og 50 i Skibotn, sier Wuopio.

Tar vare på verdiene

Han forteller at bobil, campingvogn og båt er store investeringer for de aller fleste.

– Derfor er det viktig å ta vare på verdiene hele tiden, og ikke minst når de ikke er i bruk. Under vinterlagring hos oss sørger vi for å starte bobilen, samt lade batteriet i bo-delen, hver fjerde uke, gjennom hele vinteren. I tillegg tilbyr vi også vedlikehold og service mens din bobil står på vinterlagring, sier Wuopio.

Og mange eiere av bobil og campingvogn som har vært på vinterlagring, på enten Storsteinnes eller Skibotn, har savnet sine kjøretøy.

– Ja, 80 prosent av kjøretøyene vi har hatt på vinterlagring er allerede hentet eller kjørt ut til kundene, sier Wuopio.

Salg

I tillegg til vinterlagring driver firmaet også med utleie og salg.

– Vi har også mange forespørsler om salg av bobiler og campingvogner. Disse har vi utstilt i Skibotn, og vi selger alt av merker. Det vi ser er at det er et par år gamle vogner eller bobiler det går mest av. Normalt sett er det folk i alderen 40 + som kjøper bobiler, mens vogner selges mest til barnefamilier, sier Gustav Wuopio.

Kjøpt varelager

Når han nå har utvidet med mekaniker, og i midten av juni er det planlagt at en til ansatt være på plass i Skibotn.

– Det har med etterspørselen å gjøre, men også det at vi har kjøpt opp et større varelager. Her er det aller meste av deler, både eldre og nytt. Dette har vi i Skibotn, men ved etterspørsel av reparasjoner vil vi ha bil full av rekvisita. Det betyr at i løpet av dagen skal kundene få tak i deler fra oss, omså det er ytterst i Malangen, sier Wuopio.

Han legger til at de vi ta imot all etterspørsel, men påpeker at det er kun verksted som har med bo-delen av bobil å gjøre.

– Det kan være fra enkle vannskader, fukt eller bytte av enkle plastdeler både utvendig og innvendig, sier 30-åringen opprinnelig fra Falun i Sverige.

Samarbeidspartner

Avslutningsvis forteller han at det ikke er noen planer om å konkurrere med større aktører innen caravan, men heller å være et supplement for disse.

– SDet er et stort marked innen caravan, og vi har en god tone med de store aktørene. Vi blir ikke å være en konkurrent for disse, men har heller et ønske om å være samarbeidspartner. Ja, å være en hjelpende høyrehand til alle andre leverandører, som ikke klarer å ta unna alt, avslutter Gustav Wuopio.

Powered by Labrador CMS