Kjørte med promille – viste falskt førerkort

Ikke alt var som det skulle da en mann i varebil ble stanset for promillekjøring på E8 sist høst. 

Publisert

Mannen blåste rødt på politiet utåndingstest. 0.38 i promille viste testen at promillen til mannen, som ikke er fra Troms, hadde. 

Men mannen gjorde ikke ting bedre for seg da han skulle legitimere seg etter at den positive promilletesten var et faktum. Mannen er nemlig også satt under tiltale etter straffelovens paragraf 361, som omhandler bruk av falske dokumenter. 

For mannen viste nemlig fram et forfalsket, polsk førerkort til politibetjentene som avholdt kontrollen. I tiltalen heter det at førerkortet var totalforfalsket. 

Men det stopper ikke med dette. Hendelsen medførte også tre brudd på vegtrafikkloven. Bilen han kjørte hadde nedslitte sommerdekk. I tiltalen beskrives føret på stedet som stedvis glatt. I forlengelsen av dette ble han også tiltalt for å ha hindret trafikken, og vist manglende aktsomhet, gjennom å holde lav hastighet i 80-sonen som er på stedet. 

«Han holdt en hastighet på ca. 60-65 km/t i 80-sonen på E8, laget kø, og var således til hinder for annen trafikk, i tillegg til den åpenbare faren det medførte for han selv og andre trafikkanter å kjøre med sterkt redusert veigrep», skriver Politimesteren i Troms i tiltalen. 

Det femte punktet som påtalemyndigheten vil ha mannen, som er i 30-årene, dømt for – handler om kjøring uten gyldig førerkort for den aktuelle typen motorvogner. 

Powered by Labrador CMS