Reidun L. Traasdahl Nilsen er nå klar til å overlate Rundhaug Gjestegård til nye eiere.

Nå selger Reidun Rundhaug Gjestegård

Etter å ha drevet Rundhaug Gjestegård de siste tolv årene selger Reidun L. Traasdahl Nilsen det historiske bygget.

Bygget ble lagt ut for salg tirsdag kveld og har en prisantydning på sju millioner kroner. Traasdhl Nilsen er daglig leder ved Gjestegården og er medeier sammen med Tore Krum og May–Tove Stangnes.

– For oss som eiere har Gjestegården vært en livsstil. Det er vemodig og rart å tenke på at man ikke skal være her lengre. Jeg er blitt veldig glad i Gjestegården. Vi bryr oss mye om å finne riktige eiere som kan drifte Gjestegården videre, forteller Traasdahl Nilsen.

Oppleve lokal kultur

Hun påpeker at turoperatører og individuelle gjester gjerne ønsker annerledes overnattingssteder. 

– Historiske hotell er annerledes enn et vanlig hotell. Man ønsker gjerne at oppholdet skal være en opplevelse i seg selv. Turistene ser etter sjarmerende, små steder som forteller noe om den lokale kulturen, sier hun.

Rundhaug Gjestegård er en av få trehoteller i Norge.

På tross av at Gjestegården har vært i drift i snart 120 år har eirene, ifølge Traasdahl Nilsen, opp gjennom årene klart å ta vare på nostalgien og preget fra den sveitsiske stilen som var populær i 1905.  

– Jeg er veldig glad for at vi har klart å ta vare på det smykket som Gjestegården er. Gjestegården har et stort nettverk av turoperatører som kjenner oss og bruker oss, opplyser hun.

Historisk hotell

Den daglige lederen mener beliggenheten av Gjestegården er en fordel. 

– Hotellet ligger så vakkert til på elvebredden av Målselva. 20 minutter fra Bardufoss Lufthavn er ingenting. Det er derimot et hjertesukk at vi alltid har strevd for å få økt turisme over Bardufoss Lufthavn, men det har vært en veldig tung ting å få til. De fleste av våre turister kommer via Tromsø Lufthavn og Narvik/Evenes, forklarer Traasdahl Nilsen.

Gjestegården har blant annet 22 overnattingsrom med 42 sengeplasser, en spisestue/restaurant, konferanserom og egen pub. 

– Konseptet til Gjestegården er på en måte satt. Vi kommer derfor til å lete etter nye eiere som kan drive dette konseptet videre. En ny eier vil nok se potensialet som ligger der. Jeg tror den mest aktuelle kjøperen er noen som har en stor lidenskap for å drive et slikt hotell, påpeker hun.

Inspirasjon

– Vi hadde vært veldig glad i hjertet hvis vi fant noen lokale. Som brenner for stedet, Rundhaugen og hotellet, fastslår Traasdahl Nilsen.

Det var Amanda Sandmo som bygde Gjestegården tidlig på 1900-tallet. Traasdahl Nilsen sender varme tanker til gründeren. 

– Det var knapt en kjerreveg utenfor da hun bygde Gjestegården i 1905. Hun er en kvinneskikkelse som burde være mer kjent. Hun er en gründer som er til inspirasjon og motivasjon for oss, og særlig damer i vår tid. Tenk at hun klarte det! Jeg er stum av beundring, fortsetter hun.

Opp gjennom årene har Gjestegården vært vertskap for mange kongelige og kjendiser. 

– Jeg var så heldig å være vertskap for Kronprins Haakon i 2015. Da overnatta han på Gjestegården med hele sitt store følge, meddeler Reidun L. Traasdahl Nilsen.

Powered by Labrador CMS