Røyken sitt lag i G15: Bak fra venstre: Nathaniel Heggelund Strand, Linus Gout, Iver Pedersen, Ole-Magnus Vestby, Nikolai Ovesen Strand, Odin Kristoffersen, Isak Winther, Kalle Shcott og Sebastian Strimp. Foran fra venstre: Arthea Halvorsen, Jenny Pedersen, Ronja Storbakk og Hedda Kristoffersen.

– Viktig å holde aktiviteten oppe i små klubber

Hverken Røyken eller Øverbygd har det største grunnlaget for aldersbestemte fotball-lag.

Publisert

– Det er nesten en hel prestasjon at vi klarer å ha lag her, sier Frode Kristoffersen, trener i Røyken UIL i Malangen.

– Å ha lag i aldersbestemte klasser er kjempeviktig for oss, sier Raymond Olsen i Øverbygd IL.

Sist søndag møttes lagene til de to små bygdeklubbene i G15-serien, der de spiller i 9-erserien. Øverbygd klarer bare å stille et 7-erlag, slik at alle deres kamper spilles i den spilleformen. Søndagens oppgjør ble spilt på kunstgressbanen på Sand, og for begge bygdeklubbene er det mikslag som gjelder, med både gutter og jenter på samme lag.

– For jentene på vårt lag var det artig å møte et annet lag som også har jenter med, sier Frode Kristoffersen.

På Røykens lag har de fire jenter, og de har også noen 16-åringer som spiller på disp. Av dem kan maksimalt to være på banen samtidig.

– Det er godt at vi kan gi spillerne et tilbud lokalt lengst mulig, sier Frode Kristoffersen, som trener laget sammen med Bjørn Christian Pedersen.

Øverbygd hadde også fire jenter med i kampen i Malangen, og Raymond Olsen, som trener laget sammen med Erlend Øvergård Mjønner, synes også det er godt å kunne ha jentene med på laget.

Øverbygd sitt lag i G: Bak fra vesntre: Leonard Eliassen Mikkelsen, Jonas Vasara Jørgensen, Mathias Eriksen, Tobias Ryeng Stenbakken, Magnus Wallevik Frihetsli, Jørgen Sørgård Heiskel og Sverre Frihetsli. Foran fra venstre: Erle Dividal Skogstad, Maren Ask Lilleeng, Tiril Alterskjær Sørgård og Leah Strand Stenbakken.

– Vi satser hele tiden på at vi skal kunne utvikle spillerne i trening og kamp, men hovedfokuset er at vi skal ha en god tone, vise fair play og ha det gøy sammen. Mot de større klubbene blir det nok enda tøffere, det er vi klar over, sier Olsen.

Kampen søndag endte med hjemmeseier til Røyken. De vant 7–3, etter at de ledet 2–1 til halvtid.

– En fin og jevn kamp, og det er godt å se at folk kommer og ser på hjemmekampene våre. Der er kaffen alltid varm, sier Frode Kristoffersen og smiler.

Røyken har foruten dette mikslaget et 3-erlag i 7-årsklassen, og får kanskje også til et lag i 10-årsklassen. Øverbygd har også lag i 8- og 12-årsklassen.

Powered by Labrador CMS