Kent-Are Antonsen i duell med Niklas Sandberg fra Sarpsborg 08 i eliteseriekampen mellom lagene på Romssa Arena.

Ny situasjon for veteranen: – Vi har full tillit til treneren

Kent-Are Antonsen og Tromsø IL har fått en blytung start på sesongen med fem strake serietap. Balsfjordingen er klar på at TIL skal kunne snu situasjonen.

Publisert

– Trua på at vi skal vinne den neste kampen er stor, og vi har virkelig full tillit til treneren, ingen tvil om det, sier Kent-Are Antonsen.

Å skifte ut hovedtrener Jørgen Vik etter den blytunge starten ser han ingen verdi av, og han mener det er mange sammensatte ting som gjør at laget som rett før jul sikret en overraskende seriebronse, halvåret etter sliter helt nederst på tabellen.

– Det er nok et sammensatt problem. Vi mistet ikke bare spillere og hovedtreneren etter sesongen, men vi mistet også viktige spillere underveis i forrige sesong, slik som Casper (Øyvann, journ. anm.). Nå har vi mange unge gutter, men de trenger tid, selv om noen av dem har knekt flere «koder» allerede, sier Kent-Are Antonsen.

Sjøl gikk han godt i bresjen da TIL tapte 1–2 borte for Viking søndag, etter en overtids-straffe imot flere minutter på overtid. Da hadde TIL hatt et par store muligheter til å avgjøre kampen i deres fordel like før.

– Det var så nært, og det er bare små justeringer i spill som gjør at dette kan gå fra en OK bortekamp til en veldig bra bortekamp, sier den 29 år gamle midtbaneterrieren.

Han mener tapet i Stavanger var vårens aller tyngste så langt av de fem i serien, med baklengsmålet helt på tampen ferskt i minne. Før Viking-kampen endte også cupdrømmen i 2024, borte mot Vålerenga etter ekstraomganger.

– Å tape på den måten i Stavanger er litt symptomatisk for oss akkurat nå. Samtidig er det mye bra i det vi gjør, men det gir lite i verdi når det blir null poeng, sier Antonsen.

Han innrømmer at situasjonen preger dem som spillere, og at det kanskje også ligger et ekstra press på de eldste og mest rutinerte spillerne for at de skal gå foran i «krigen» om poeng.

– Å være med på å sette en rekord med antall strake tap i starten av sesongen, er ikke det jeg hadde mest lyst til, men jeg er trygg på at vi skal kunne snu dette fort. Med de unge spillerne som stadig utvikler seg, kan dette bli veldig bra. Trua på dette kan ingen ta fra meg, og snart må ballen begynne å rulle vår vei. Det er ikke noe hokuspokus som skal til, vi må bare fortsette å jobbe hardt slik vi gjør, sier Kent-Are Antonsen.

Sjøl føler balsfjordingen seg kvikk og rask, og har kommet inn i en sesong uten alvorlige skadeplager som har satt ham tilbake.

– Det er artig å «legge ned meter». Nå er det bare en vond smell i ræva fra cupkampen som plager meg, sier Antonsen og smiler.

Nå venter Odd hjemme på søndag, før Bodø/Glimt er motstander på Aspmyra 16. mai. Deretter venter Rosenborg på Romssa Arena.

Powered by Labrador CMS