Jørgen, Tiril, Erle og Eila var på plass på Høgtun lørdag ettermiddag for å markere frivilligheten.

Feiret frivilligheten og Frivilligsentralens 25-årsjubileum

Såpass mange møtte opp til feiringa av Målselv Frivilligsentral sitt 25-årsjubileum at det oppstod mangel på parkeringsplasser ved Høgtun Kulturklynge i Målselv.

Publisert

Noen av de som hadde tatt turen til kulturklynga ved Olsborg i Målselv var de fire øverbygdingene Jørgen Sørgård Heiskel, Tiril Alterskjær Sørgård, Erle Dividal Skogstad og Eila Sofie Lamo Mikkelsen.

De er alle medlemmer i Øverbygd Idrettslag, og har samtlige et forhold til frivillighet gjennom idrettslaget.

– Vi her her i dag for å presentere Øverbygd Idrettslag (ØIL). Vi er begge medlemmer der og spiller begge volleyball der. Vi stiller opp i forbindelse med ulike arrangementer, på 17. mai og ande ting, blant annet for å tjene penger til laget. Frivilligheten gir meg en god følelse. Det er ofte jeg er frivillig. Vi er også her for å fortelle hvor fint det er å spille volleyball, hvor inkluderende det er, og hvordan man kan være frivillig gjennom sporten, sier Jørgen Sørgård Heiskel.

God følelse

Erle Dividal Skogstad følger opp:

– Vi er her i dag fordi vi ønsker å vise fram de gode sidene ved å være med i et idrettslag. Det hender seg at vi er frivillige på ulike arrangementer gjennom idrettslaget. Det blir dugnader av og til, sier hun.

Også Tiril mener at å være frivillig gir en god følelse.

– Dessuten er det mye bedre å være frivillig enn å bli tvunget, ler hun.

Lise Tråsdahl og Kari Straumsnes Myrbakken i Målselv Frivilligsentral, var i storhumør under feiringa.

I 25 år

Lise Tråsdahl var den første personen som ble ansatt i ved Frivilligsentralen i Målselv, og 25 år senere jobber hun der enda. Hun kunne ikke drømt om et bedre oppmøte, både av publikum og andre organisasjoner.

– Det er et fantastisk oppmøte, og det er virkelig gøy. Folk har til og med parkert på plenen fordi det ikke var ledige plasser andre steder. Det er så mange forskjellige organisasjoner, og spekteret som er påmeldt er fantastisk. Det er mange forskjellige kategorier å velge mellom, sier hun.

– Vi ble 25 år i november, men feiringa tas nå. Vi hadde så mye annet vi holdt på med da, og vi hadde ikke kapasitet til å feire. Vi bestemte oss for å utsette og gjøre noe ut av det. Jeg var en pådriver for at vi skulle feire, for 25 år er tross alt veldig lange. Ideen var å invitere lag og foreninger hit, slik at de fikk stå på stand og vise fram hva de holder på med, og at publikum fikk komme og se. Med det folkelivet som er her, så var det bare en suksess, sier hun.

Ordfører Martin Nymo holdt den innledende talen som åpnet feiringa. Han hyller frivilligheten i Målselv.

– Vi har over hundre frivillige foreninger i Målselv, og jeg mener at Målselv er helt unik på frivillighet. Og det er uvurderlig, sier Nymo.

Flere hadde sine stands og bord i gymsalen på Høgtun, mens mange også var spredd i kafeen og i hovedbygget.
Powered by Labrador CMS