Moen Kulturlåve-eier Sverre Hågbo, musiker Ragnhild Furebotten, og finansrådgiver i Sparebank1 Nord-Norge, Lisbeth Soleng.

Pengene drysset på både Good in the Wood og Moen Kulturlåve

Fredag skjedde overrekkelsen av 100.000 kroner til de to kulturaktørene i Målselv.

Publisert

Rett før helga fikk Moen Kulturlåve og ungdomsfestivalen Good in the Wood 100.000 hver fra Sparebank1 Nord-Norge gjennom henholdsvis «Samfunnsløftet» og Sparebank1 Stiftelsen.

Som kjent er Moen Kulturlåve stedet hvor Good in the Wood-festivalen arrangeres.

Pengene som Sparebank1 Nord-Norge delte ut kommer godt med.

– Vi driver med arrangement, det er det som er driften vår. Dette er en arrangementsstøtte, og for Good in the Wood så er dette for å arrangere arrangement. For Moen Kulturlåve er det ikke å komme unna at vi har alltid driftet på publikumsbillettsalg.  Vi har en lang historikk på å kun drifte på billettsalg, sier Ragnhild Furebotten som for anledningen stilte opp på vegne av mannen sin og skaperen av Good in the Wood, Magnus Leirvaag Sandnes.

–  Koronaen har hatt en innflytelse på dette med billettsalg, og det har skjedd en endring der. Slik støtte er vi avhengig av. Vi har et sterkt ønske om å ha pluss/minus åtte arrangementer i året. Konsertsesongen er fra etter 17. mai til så langt ut i september som det lar seg gjøre, sier Ragnhild Furebotten.

Godt samarbeid

Furebotten forteller at konsertsesongen på Moen Kulturlåve ikke går verken Istindportalen eller Kalottspel i næringa. Sistnevnte har kulturlåven på mange måter tett samarbeid med.

– Vi håper at vi er et tilskudd og en aktør som er med på å gjøre Målselv mer attraktivt. Good in the Wood er en satellitt for oss. Det har vært et ønske fra flere hold å gjøre noe for ungdommene. Slike midler gjør at vi klarer å få tak i større bredde. Vi vil gjerne ha låveblues, klassisk musikk, for familier. Good in the Wood er en ide som Magnus har brakt på bordet. Vi hjelper til med alt av infrastruktur, men han er linken til ungdommene og kjernen bak Good in the Wood, sier Furebotten.

Sverre Hågbo er eier av Moen Kulturlåve, og i likhet med Furebotten er han veldig glad for pengestøtten fra Sparebank1 Nord-Norge.

– Det er kjempeviktig med midlene som kommer. Vi vurderer hele tiden hvor bredt vi skal gå ut. Det er snakk om kostnader i driften av dette, sier han.

Til Berlin

Det Moen Kulturlåve har fått til over tid har blitt lagt merke til på mange måter. Blant annet har Statsforvalterens landbruksavdeling vært på flere visitter for å høre om tilleggsnæringer i landbruket.

Men jobben som er gjort har også  blitt lagt merke til langt utover Norges grenser.

– Nå har jeg blitt invitert til Berlin til den internasjonale Grüne Woche (Grønn Uke, journ.anm.) som en av 50-60 fra Troms- og Finnmark. Det er helt merkelig, for først og fremst er det mat og turistbedrifter som vanligvis drar dit. Vi er jo ingen av delene. Vi er glade i begge deler. Vi er musikkelskere. Alle som drar dit skal promotere landsdelen. Jeg tar det som et et positivt tegn at de har lagt merke til jobben som har blitt gjort. Dit drar jeg i slutten av januar, sier Hågbo.

Powered by Labrador CMS