Nye Troms gjennom 50 år: 

Elevene ved fjerde klasse på Fagerlidal skole i 1988 viser fram premien de fikk for å selge lodd for Norges Blindeforbund.

Lærerik belønning

Det kan lønne seg å hjelpe andre.

Publisert

Av og til er det lønnsomt å strekke ut en hjelpende hånd. Det kan ofte vanke en påskjønnelse.

Dagens bilde har vi hentet fra 1988, nærmere bestemt utgaven 23. april. Det er de daværende fjerdeklassingene ved Fagerlidal skole som er hovedpersonene i historien.

Fjerdeklassingene hadde nemlig stilt opp for hjelpe til med loddsalget for Norges Blindeforbund. Blindeforbundet hadde nemlig lovet en liten provisjon og muligheten til å være med i trekningen av premier for dem som stilte opp og hjalp dem med loddsalget. Av artikkelen går det fram at lodd for 8.000 kroner ble solgt.

For de daværende fjerdeklassingene skulle det vise seg å bli en positiv affære når premiene skulle trekkes. Og premien må absolutt kalles for lærerik, en tid godt før internett ble allemannseie. Et to-binds leksikon ble sendt til Fagerlidal skole og elevene.

Det var to klasser som deltok og hver klasse fikk hvert sitt bind, til neste skoleår. Da ble klassene slått sammen og begge bindene ble dermed plassert i samme hylle igjen.

Powered by Labrador CMS