Jørn Fagervold Uleberg er den nye stedsutvikleren i Målselv.

Jørn er Målselvs nye stedsutvikler

Til nå har han bidratt til å fremme bolyst i Målselv. Heretter skal han utvikle.

Publisert

– Det er en kjempegod følelse å få jobben. Stedsutvikling innebærer at jeg skal være med og se på utviklingsmulighetene i Målselv, enten det er Rundhaug, Karlstad, Olsborg, Øverbygd eller Bardufoss. 

Det sier Målselvs nye stedsutvikler, Jørn Fagervold Uleberg.

Han har vært prosjektleder for bolyst-prosjektet i Målselv siden 5. mai i 2022. Utvikling er et begrep som spenner vidt og bredt, og det er for så vidt også slik Fagervold Uleberg vil komme til å jobbe.

Fokuset vil ligge på mulighetene på hvert enkelt sted.

– Det kan handle om alt fra det kulturelle, kulturen på stedet, ulikheter, utfordringer og muligheter, med fokus på det sistnevnte, sier han.

Planer og visjoner

Det er like mye en planmessig og en visjonær del av jobben som Fagervold Uleberg etter hvert skal ta tak i.

– Jeg forventer å ha et tett samarbeid med utviklingsdelen i kommunen.  Jeg skal nok være med på å avdekke og finne de store vyene og planene, men også de små. Stedsutvikling handler om endring, transformasjon og utvikling. Hva gjør Rundhaug til Rundhaug? Det kan være alt fra utvikling av elveparken, til hvor man bør sette opp leiligheter, og så videre, sier han.

Han understreker at han ikke har fått satt seg helt inn i jobben og hva den innebærer riktig enda, men at han går ut fra at innbyggerne kan komme til han med innspill. Samtidig sier han at kontakten med innbyggerne vil være viktig.

–Jeg vil tro det, uten at det er fastsatt nøye enda. En viktig del av det jeg gjør er å ha kontakt med innbyggere og vite hva de ønsker og vil. Dette er ikke ett en-manns-show, men noe man får til sammen, sier Fagervold Uleberg.

Sluttdato ikke spikret

Noen sluttdato er ikke spikret enda.

– Jeg er ferdig som bolyst-prosjektleder fra og med prosjektet er avsluttet. Jeg har så smått begynt å være med i møter som stedsutvikler, men det er ikke satt noen offisiell dato for når jeg blir ferdig som prosjektleder for bolyst. Det skal skrives en sluttrapport for prosjektet, sier han.

At alle bygdene i Målselv innehar utviklingspotensial, levner han liten tvil om.

– Det finnes potensial i våre bygder, og i byen. Hvis ikke hadde vi ikke vært her. Vi har turisme, innovativt næringsliv, og vi er en ja-kommune. Vi må løfte det positive, og være positive,  Fagervold Uleberg.

Powered by Labrador CMS