28. juni står Violet Road på scenen på Kulturlåven på Moen i Målselv.

– Vi skal raute sammen med kyrne

Violet Road markerer nytt album med lanseringsturnè. 

I slutten av juni står bandet på Kulturlåven på Moen i Målselv. 

– Det er en herlig plass! For en liten perle i Midt-Troms. Det er veldig kult det de har bygd opp der, forteller bandmedlem Halvard Rundberg.

Bandet har tidligere opptrådd på Kulturlåven, men med utallige konserter her og der har ikke Rundberg kontroll på når deres forrige besøk på låven var. Når de nå kommer tilbake til Moen blir det som en del av lanseringsturnèen for deres nye album, Back on level one.

Live-vennlig

– Plata har vanvittig mange bra låter som passer på låven. Det blir mye moro fra den, og selvsagt alle hits fra tidligere plater. Det blir en grom kveld på låven i juni. Vi skal raute sammen med kyrne. Det er så koselig at de er der, sier han lattermildt.

Av de fem medlemmene i Violet Road, er tre av dem brødre, Halvard, Håkon og Hogne Rundberg. De vokste opp på gård, og Halvard forteller at de hadde både sauer og kyr.

– Det føles veldig hjemmekoselig å spille på Kulturlåven. Rautinga overdøver klappinga, og det er litt spesielt. Man kommer inn i et eget modus når man kommer inn på en låve. Det er litt andre forventninger. Det gir en egen energi, påpeker Rundberg.

Violet Road sitt nye album ble spilt inn i New York i fjor. Rundberg beskriver det som en intens prosess, men at det var en mektig opplevelse.

– Det er spilt inn live, og uttrykket er ganske likt det som blir presentert. Det er kult, og det er mange låter som gjør at folk bare må danse, synge og skåle, og ha en bra kveld, forteller Rundberg.

– Herlig å bidra

Han er ellers ikke helt ukjent med Målselv. I tillegg til å ha opptrådd både på Kulturlåven, Målselvkirka, Istindportalen og i Øverbygd, har kona hans, Julie Alapnes, røtter i kommunen.

– Jeg har fått veldig tette bånd til Målselv. Det er herlig å kunne bidra til det gode kulturlivet der. De har ei hytte på Rundhaugen, så der er vi når vi kan. Nå er det Kulturlåven som gjelder. Jeg tror det blir en nydelig junikveld i Målselv, som man bare må få med seg, slår Halvard Rundberg fast.

Powered by Labrador CMS