Daniel Sørli ble skytterkonge i 2016 da Landsskytterstevnet sist var i Øverbygd. Nå blir det et nytt LS Målselv, i 2027.

Enstemmig vedtatt: LS 2027 tildelt Øverbygd

Øvre Målselv skytterlag ble som ventet tildelt Landsskytterstevnet i 2027 under skyttertinget på Gardermoen lørdag.

Publisert

Det betyr at det blir en ny skytterfest i bygda, elleve år etter sist gang.

Et enstemmig skytterting på Scandic Oslo Airport Hotel lørdag formiddag, stemte for at Landsskytterstevnet legges til Øverbygd i 2017. Øvre Målselv skytterlag var eneste søker til mesterskapet dette året. Innstillinga fra styret i Det frivillige Skyttervesen (DFS) var enstemmig, og de gikk inn for et LS i Troms i 2027.

– Skytterne trives i nord, og det så vi ikke minst i 2016, sa assisterende generalsekretær Terje Vestvik i DFS til Nye Troms tidligere i uka.

Han var klar på at valget som Skytter-Norge fattet på skyttertinget i 2012 om å legge LS til Øverbygd i 2016, var en stadfestelse på at skytterne vil lengre nord enn til Bodø, som da var motkandidat til 2016-stevnet.

Landsskytterstevnet kommer altså nå tilbake til Øverbygd. 2027-utgaven blir den sjuende i rekken.

Da saken kom opp til behandling var det skytterstyrets Ola Tore Dokken, tidligere skytterkonge, som presenterte saken. Han sa at søknaden fra Øvre Målselv var grundig gjennomgått, og at det var en god søknad fra erfarne arrangører som har et særdeles godt samarbeid med Forsvaret.

– Skytterstyret innbyr til at LS tilbys Målselv i 2027, sa Ola Tore Dokken, før det ble viste en kort video fra tidligere Øverbygd-høydepunkt i LS-sammenheng.

Ingen ba om ordet, og et enstemmig skytterting stemte deretter «ja» til LS i 2027 til Øvre Målselv skytterlag.

– Veldig godt å få det endelige «ja-et», sier leder av hovedkomiteen for 27-LS, Kristian Ouren.

Arrangørene i Øvre Målselv var ikke i tvil om at de ville få mesterskapet tildelt, uten motkandidat, så de tok ikke turen ned til skyttertinget.

– Nå blir det en liten markering i kveld, kanskje et glass vin eller noe, så starter jobben for alvor. Nå skal vi bruke noen måneder på å rekruttere folk inn i komiteer og slikt, så blir det møter med Heimevernet, Forsvaret og DFS for å lage en gjennomføringsplan.

Et folkemøte vil også bli arrangert for å informere om planene videre.

– Nå er det bare en vei å se, fram mot LS i 2027, sier Kristian Ouren fornøyd.

Powered by Labrador CMS