Kristian Skogstad (nr. 2 fra høyre) er ferdig som trener for Team Elon Nord-Norge. Snart skal en ny hovedtrener for laget være klar.

Snart er erstatteren klar – fem søkte stillingen

Team Elon Nord-Norge fikk fem søknader på den ledige jobben som trener for regionlaget i langrenn.

Publisert

Den nye treneren skal styringsgruppa ha klar for presentasjon midt i neste måned.

– Vi jobber hardt med løsninga vi skal lande på. Midt i mai skal vi ha en ny trener klar, sier leder for styringsgruppa for Team Elon Nord-Norge, Per Oskar Andersen.

Det var tidligere i vår at det ble kjent at balsfjordingen Kristian Skogstad gir seg som trener for det nordnorske satsingslaget i langrenn, etter mange år som ansvarlig for løperne der. Søknadsfristen for stillinga gikk ut tidlig i april, og totalt kom det fem søknader på jobben.

– Vi synes det er bra med så mange søkere, sier Per Oskar Andersen, som naturlig nok ikke vil si hvem som har søkt på jobben, annet enn:

– Alle er norske.

Engasjementet som trener for Team Elon Nord-Norge er i utgangspunktet på to år, og da stillinga ble lyst ut ble det åpnet for at stillingsprosentens størrelse avhenger av trenerens ønsker og fordeling av arbeidsoppgaver og rammebetingelser i jobben. Team Elon Nord-Norge er et samarbeid mellom de nordnorske skikretsene og skiforbundet sentralt.

Løper-uttak

Andre uka i mai skal både den nye treneren og løperne som skal utgjøre det nordnorske laget være klar. Siden treneren ikke er på plass, er det styringsgruppa som tar jobben med å finne ut hvilke løpere som skal få plass på laget.

– Hvem det blir er fortsatt ikke klart, men vi ser for oss 6–8 løpere på laget, sier Andersen.

Det som er sikkert, er at Anna Svendsen fra Tromsø skiklubb er ute av laget. Hun kunngjorde nylig at hun gir seg på toppnivå.

Søker løpere til kretslag

Styringsgruppa for elitelaget Team Elon Nord-Norge og satsingslaget Team Sparebanken Nord-Norge (Team SNN) ønsker samtidig å etablere en to-nivåmodell for seniorer som satser. De har derfor lyst ut plasser på Team SNN for seniorer som ønsker å satse.

«Team SNN vil kommende sesong være et åpent tilbud for alle satsende seniorløpere fra Nordland, Troms og Finnmark. I utgangspunktet vil det tilbys fellesaktiviteter rundt teamets base i Troms, men ut fra sammensetningen av teamet vil det bli vurdert fellesaktiviteter også andre steder i landsdelen», heter det i utlysningsteksten.

– Vi legger om modellen vår, slik at alle som satser skal få kunne være med på laget. Løperne tar på mange måter ut seg selv, og så får vi etter hvert se hvor stort laget blir. Det er fort 25–30 løpere som er aktuelle, og vi har ikke satt noen begrensninger på antall løpere, sier Per Oskar Andersen.

Tett samarbeid

De vil ikke utelukke noen, og viser til at gode miljø styrker både de beste og de nest beste løperne.

– Vi har gode erfaringer på dette fra de juniorsatsingene som har vært, sier styringsgruppas leder, Per Oskar Andersen.

Løpere som kommer med på Team SNN vil kunne dra nytte av tett samarbeid med Team Elon-løperne, smøreopplegg på nasjonale renn og ukentlige åpne fellesøkter i Tromsø med løperne på de to langrennslagene.

Powered by Labrador CMS