Amalie Løvheim Grimsbo håper på en ny betalingsløsning for de som tar buss til skolen.

Amalie kom med bussbønn til kommunestyret

Hun bor nøyaktig hundre meter innenfor den «gyldne» grensa, og dette gjør at hun må legge ut for en tjeneste hennes naboer i Krokbekken ikke må.

Publisert Sist oppdatert

Amalie Løvheim Grimsbo er bosatt i Krokbekken på Bardufoss i Målselv.

Akkurat der hun bor, er hun 3,9 kilometer fra ungdomsskolen hun er elev på, og dette viser seg å være en stor ulempe for henne.

For ifølge Utdanningsdirektoratets hjemmesider er det slik at du for å skulle ha rett til gratis skyss, må bo mer enn 4 kilometer fra skolen du går på.

De av naboene hennes som bor bare 100 meter lengre unna, får gratis skyss med buss til skolen. Amalie må betale, og det var denne urettferdigheten Amalie, som også er leder av Målselv Ungdomsråd, tok opp foran hele kommunestyret.

– Jeg bor 100 meter under skolebuss-grensa, og må derfor betale, mens de andre som bor i nabolaget ikke trenger det. Hvorfor må man betale i det hele tatt, spurte Amalie kommunestyret om.

Hennes bønn til kommunestyret var å se på mulighetene for å fjerne betalingsordninga.

– Om det ikke går an å fjerne betalinga, så trenges en ny betalingsordning. Vi som kjøper busskort kjøper som regel 30- eller 90-dagerskort, og vi betaler dermed også for ferier, sier Amalie.

Det skal riktignok nevnes at det er Troms fylkeskommune som står for skoleskyssen.

Amalie Løvheim Grimsbo la også fram et regnestykke som understreket hvor dyrt skoleskyssen kan bli for familier med flere barn.

– Buss for et skoleår koster omtrent 3.000 i året og dermed 9.000 for hele ungdomsskoletiden. Det koster også 9.000 kroner for tre år på videregående. Har du to barn i samme alder, så koster det altså 36.000. Har du tre barn koster det 54.000 for busskort over disse årene.

– Det må gå an å lage en løsning hvor vi kun betaler for dagene vi faktisk er på skolen. Vi vet at dette ikke er noe dere bestemmer over, men vi vet at dere kan snakke med de som sitter lengre opp i systemet og bestemmer over dette.

Powered by Labrador CMS