Veteranskytterne Tore Knut Larsen (t.v.) og Tore Winje er begge i godt lune etter deres gjennomføring i Tørrskoddfelten.

– Det gjelder å være lugn, som svenskene sier

75 år gamle Tore Winje fra Målselv skytterlag har skutt bedre enn de fleste i vinter. Han har vinneroppskrifta klar.

Publisert

– Man må bare være lugn, som svenskene sier. Jo mer slakk man blir, jo bedre blir det, sier Tore Winje og smiler lurt.

V73-skytteren har skutt godt både miniatyr i vinter og nå vinterfelt, og har vunnet flere stevner. Innendørs tok han seg av Heli Team-cupen, og ute har han nå vunnet både SM og NNM i vinterfelt. Lørdag fylte han igjen med 30/23 i Tørrskoddfelten, men antall innertreff var ikke mange nok til å vinne stevnet hjemme på Bardufoss. Tre skyttere klarte å passere hans poengsum, med Svein Andreassen fra Bodø Østre som den beste med sine 26 innertreff.

– Men 30/23 er jeg fornøyd med, det er greit, sier 75-åringen.

Tore Winje ser at samlinga på siste holdet er god, og bare ett skudd så vidt er utenfor området for innertreff i blinken.

Tørrskoddfelten samlet i år 115 skyttere, fordelt fra Trøndelag i sør til Alta i nord. På 100-meteren gikk skytterne fram og fikk seg treffene med egne øyne, og ikke bare resultat via anviserspaker.

– Det er litt artig det, litt sånn på gammelmåten, sier Tore Winje.

Klubbkompis Tore Knut Larsen synes også at det er nyttig å se treffene i blinken.

– Særlig for ungdommen tror jeg det er viktig at de ser treffpunktene i blinken, sier snart 72 år gamle Larsen.

Han misset ett skudd, slik at han stoppet på 29 treff og 15 innertreff i V65.

– Jeg irriterer meg ikke over den. Jeg er bare med for å ha det artig og tar det ikke så hardt, sier han og ler.

– Skyter jeg så jeg klarer elgprøven, holder det for meg, fortsetter han.

Tore Knut Larsen har skutt i 56 år, og tar gjerne like godt turen opp på skytebanen bare for å slå av en prat med skytterkompisene.

– Det er godt å bare «rive kjeft» med kompisene, og der hevder jeg meg godt, sier han og ler.

Lørdag var det sol og bare en svak bris over sentralskytebanen på Bardufoss, men siden solen kom bakfra for skytterne, skapte den få utfordringer for dem.

– I dag var det ganske så perfekte forhold, sier Tore Winje, som fikk skiftet linsa på ene øyet i fjor. Det gjorde underverker for plagene med grå stær og synet.

– Nå er ikke synet noe problem, så det gjelder bare å være påskrudd og presse skuddene inn, sier V73-skytteren og smiler etter nok et stevne med 30 treff.

Høgda vinner

4. klassingen Kjell-Arild Høgda fra Tromsø skytterlag vant klasse 2-5/V55/eldre junior i Tørrskoddfelten med 30/17. Han var enste med 30 treff i de klassene, og vant med treffet med enn Anna Kristine Svendli fra Storsteinnes (e.jr.) og Tor Viggo Gamst fra Brøstadbotn (klasse 4) som begge fikk 29 treff.

Asbjørn Tveit fra Bjørnen og Vestre Målselv vant V65, mens Roger Pedersen fra Bjerkvik var best i V55. Ervin Johansen fra Målselv vant juniorklassen, mens Sigve Svendli fra Storsteinnes vant eldre rekrutt med 30/29.

115 skyttere var med på Tørrskoddfelten til Målselv skytterlag.
Powered by Labrador CMS