Rundhaug Gjestegård har en prisantydning på sju millioner kroner.

Nå skal det historiske bygget selges

Rundhaug Gjestegård i Målselv er nå lagt ut for salg. 

Publisert Sist oppdatert

Historiske Rundhaug Gjestegård i Målselv ble  tirsdag lagt ut for salg. Gjestegården har en prislapp på sju millioner kroner.

– Det er ei tid for alt, forteller daglig leder Reidun L. Traasdahl Nilsen i en pressemelding. 

Hun og medeierne, Tore Krum og May–Tove Stangnes, har drevet gjestegården i 12 år. De er alle på tur inn i pensjonistenes rekker og skal nå slippe yngre krefter inn.  Med sterkt økende turisme i nord, oppbygging i Forsvaret og attraktivt laksefiske utenfor hotelldøra håper eierne på spennende kjøpere.

Rundhaug Gjestegård ble bygget i 1905 av Amanda Sandmo og er ett av landets få trehoteller. Gjestegården har en helt spesiell historie med betydning nasjonalt og har vært vertskap for mange kongelige og kjendiser gjennom tidene. 

I salgsannonsen kommer det fram  Gjestegården har blant annet 22 overnattingsrom med 42 sengeplasser, nydelig spisestue/restaurant, konferanserom, egen pub samt frittliggende badstue og jacuzzi.

Reidun L Traasdahl Nilsen har vært daglig leder og medeier på Rundhaug Gjestegård de siste 12 årene.

Bygget er blitt påbygget/modernisert en rekke ganger, men har beholdt sin historiske sjarm og preg.

–  Rundhaug Gjestegård er et smykke og en kulturskatt, med en nydelig, nostalgisk atmosfære. Det er nettopp slike overnattingssteder turistene søker, meddeler Traasdahl Nilsen. 

Gjestegården har vært i kontinuerlig drift siden oppstart 1905 og dagens eiere har i hovedsak drevet med overnatting, restaurant/pub, konferanse og catering. En viktig målgruppe er lakseturister samt vinter-/nordlysturisme.

– Det var svært krevende da vi kjøpte gjestegården for tolv år siden og, som alle, hadde vi en tøff tid under og etter Covid, men nå er ordrebøkene framover ganske så fulle, sier Nilsen.

Eierne forteller at Gjestegården er kjent som laksehotellet. Det ligger vakkert til ved elvebredden og er hver sommer bosted for fiskere fra inn- og utland.

Powered by Labrador CMS