Coop Extra Olsborg åpnet 23. mars 2023. Nå, nesten et år senere, kan butikksjef Tone Olsen (innfelt) fortelle at salget har gått over all forventning.

– Vi knuste budsjettene på første oppstartsår

Nesten et år etter at Coop Extra på Olsborg åpnet, har salget gått over all forventning.

Publisert Sist oppdatert

– Det har gått kjempefint, sier butikksjef hos Coop Extra Olsborg, Tone Olsen.

Hun utdyper at butikken utmerker seg både lokalt og sentralt når det kommer til tilfredse kunder. Butikken har økt enormt i omsetning i forhold til hva de hadde på  Coop Prix.

  – Det har vært en suksess, i grunn. Vi er veldig fornøyd. Vi sliter enda litt med knapp bemanning i perioder. Vi har stor trafikk her i helgene, med folk fra Fjellandsbyen og turister som kjører forbi. Det er litt utfordringer der, men det har vært en skikkelig suksess. Vi er langt over budsjett og alt i salg, forklarer Olsen.

Tallene så langt i 2024 viser at butikken har 16.000 kunder i gjennomsnitt i måneden. Oversikten over fjorårets tall er, i følge butikksjefen, ikke tilgjengelige.

– Omsetningen på Extra har nesten doblet seg i forhold til det det var på Prix. Butikken ligger bare 2-300 meter lengre sør, men dette viser at plasseringa har en stor betydning. Jeg tror kanskje det har hatt en større betydning enn de i Coop hadde sett for seg. Vi knuste jo budsjettene på første oppstartsår. Det er flott, meddeler hun.

Som Extra-butikk er marginene knappere enn da de hadde Prix-butikk. Dette er på grunn av måten konseptet er lagd på.

– Vi tjener mindre penger på varer enn vi gjorde som Prix. Nå er vi mer i konkurranse med de butikkene som regnes som lavpriskjeder, slik som Kiwi og Rema 1000. Prix er ikke det. Der er de nødt å ha litt høyere margin på inntjening, sier Olsen.

 Hvordan er det å være sjef på Extra?

– Innimellom er det slitsomt, det må jeg innrømme. Det er mye man skal rekke over og ha kontroll på. Det er mange ansatte man skal ha ansvaret for. Jeg kjenner at det begynner å bli tøft å henge med i svingene som 61-åring med alle disse kanalene man skal kommunisere på.

– Det er mye nytt man skal lære seg, men artig er det. Når man har det gøy på jobb, blir det lett å jobbe. Vi har et godt miljø, opplyser Tone Olsen.

Powered by Labrador CMS