Daglig leder for Kalottspel Karianne Asphaug sammen med produsent Nina Fjeldet.

Øvingshelg for store og små

Kalottspel arrangerte øvingshelg for voksne og barn på Mellembygd kultur og oppvekstsenter.

Publisert

Helgen besto av ulike kurs. 

– Det er tre ulike kurs for voksne. Fele, torader, og dans, forklarer produsent Nina Fjeldet. 

Det er også et barnekurs der ungene får prøve ulike aktiviteter. For de som ikke er helt sikker på hva en torader er, så er det altså trekkspill det er snakk om. Fjeldet har ansvar for øvingshelgen sammen med daglig leder Karianne Asphaug. 

Her øves det på dans.

– Det er ganske mange som er med på dette. Det er 38 deltakere og et frivilligteam som hjelper til på kjøkkenet, forteller de. De poengterer at det er hyggelig at alle kan møtes til felles lunsj. Det er også noen fellesøvinger.

Dansing i gymsalen.

 Fredagen startet kurshelgen med en konsert av Mats Berglund Trio.

 – Det var en fin konsert, sier Fjeldet. For Fjeldet og Asphaug som jobber med Kalottspel hele året er det stas å kunne samle så mange. 

– Det blir nesten som en egen festival i seg selv. Det er artig å se flere av de samme deltakerne som har vært med før komme tilbake, i tillegg til en god del nye, forteller Fjeldet. Lørdags kveld hadde fire instruktører ha konsert på kvelden.

Andrea Løvhaug (9) og Hanne Fosli Berglund (9).

 – Det er spennende å kunne lære av hverandre å se hva instruktørene har å by på, sier Fjeldet. To av barna som er med på kurshelgen er Andrea Løvhaug (9) og Hanne Fosli Berglund (9) 

– Jeg liker å danse og går på dans både her og på Finnsnes, sier en ivrig Hanne.

 – Jeg syns kurshelgen er veldig bra. Jeg liker både å danse og synge. Håper vi kanskje kan danse sammen med de voksne også, sier Andrea

Powered by Labrador CMS