Her er en del av gjengen som plukket søppel.

Ryddet langs E6 for å spare penger til Harstad-tur

Håndballaget BABOOST J16 plukket søppel, for å samle penger til laget.

Publisert Sist oppdatert

Det overrasket jentene hvor mange snusbokser og porsjonssnus som lå langs grøftene. Ellers kunne de rapportere om knust glass, vaskebøtte, sokker, isoporkasse, fotball, gatekjøkkenemballasje, blomsterpotte, smadret varseltrekant, tomgods og mye ispapir av plast.  

Storsteinnes-mamma Line Maria Bratteng oppdaget tilfeldig et oppslag der MESTA informerte om at skoleklasser, lag og foreninger kunne få betalt for å rydde søppel langs veiene.

Datteren spiller på håndballaget BABOOST J16, som består av jenter fra Storsteinnes, Bardu og Bardufoss. Laget skal reise til Harstad og delta på Landsåsturneringen i juni. Der blir det håndball, konsert og fellesmiddager, og det koster penger. De bestemte seg derfor for at laget vil rydde to strekninger langs E6. Første rydding ble gjennomført, torsdag 2. mai, mellom kommunegrensa til Bardu i Sundlia, og "Sørreisakrysset". 

–Etter 17. mai skal jentene rydde strekninga fra Andslimoen til Buktamoen, forteller en av foreldrene til jentene.

Denne gjengen plukket søppel langs veiene.

MESTA har tydelige og strenge regler for å kunne gjennomføre ei trygg rydding langs sterkt trafikkerte veier. Det må være et visst antall voksne sammen med ungdommene, alle må ha på refleksvest og gode arbeidshansker, det plasseres ut varslingsskilt i begge ender av strekinga som ryddes, og det er regler for kryssing av veg.

 Nesten fulltallig håndballag stilte under ryddinga, og mange foreldre kom også. I tillegg var begge trenerne, Berit Moen og Karl Johnny Bjørnsen plukkeklare. Dugnaden startet med kake og kaffe, ansvarsfordeling og instruks, og gjengen var ferdige etter et par timer med mye fliring. 

En forelder kjørte med tilhenger og samlet opp søppelsekkene langs ruta, og avfallet ble fraktet til Buktamoen i dag. 

Powered by Labrador CMS