Mobbingen skal ha skjedd ved den nye skolen på Setermoen.

Skal ha sendt rundt video for å true: – Det er galt på så mange måter

På Facebook har Kjell Hamsund uttrykt bekymring for skolemiljøet ved Bardu skole og kulturarena på Setermoen. Dette kjenner ikke ordfører Toralf Heimdal og kommunedirektør Stine Jakobsson Strømsø seg igjen i. 

Publisert Sist oppdatert

Kjell Hamsund har selv barn i 7. og 8. klasse på Bardu skole og kulturarena. Han skrev i forrige uke et innlegg på Facebook om situasjonen. 

Hamsund sier det gjelder hærverk på skolen, mobbing, elever som går med kniv på skolen, og at eldre elever sender nakenbilder av yngre elever på skolen. 

– Det er ganske mye av dette. Min eldste datter kvier seg for å gå på skolen, forteller han. 

Han forteller at flere foreldre har tatt kontakt med han siden han skrev innlegget på Facebook. 

– Det er veldig uheldig med slike problemer. Det er galt på så mange måter. 

Ifølge Hamsund er det flere foresatte som har skrevet innlegg på Facebook-grupper som tilhører enkelte klasser på skolen. 

– Det er forferdelig at man må gå ut med navn på de som blir mobbet på denne måten, men man må jo prøve. Om ikke man skal stille opp for ungene sine, hva skal man da gjøre, spør han. 

Les svaret til kommunedirektør Stine Jakobsson Strømsø og ordfører Toralf Heimdal lengre ned i saken. 

Truer på video

En video skal ha blitt sendt rundt mellom elever på Snapchat. Videoen skal ikke være filmet i Bardu, men viser ungdom som holder en kniv på strupen til en annen ungdom. I videoen hører man noen si: «Si at du er en bikkje» og «si at du er en bitch», mens ungdommen har en kniv på halsen. 

Denne skal ha blitt sendt rundt som en trussel for hva som kan skje om elever forteller voksne om mobbing. 

– Det skal ikke være sånn, det er riv ruskende galt. Heldigvis har noen elever vært fornuftig å lagret den, sier Hamsund, som er bekymret for datterens fravær. 

– Hun vil ikke på skolen, og dermed går hun glipp av viktig undervisning. 

Kommunedirektør, Stine Jakobsson Strømsø, sier de ikke er kjent med hendelsene som er beskrevet. 

Skolen er god nok

– Det er klart at det er mange ungdommer som er samlet på samme plass, og det kan tidvis skape utfordringer. Vi ikke kjent med at noen går med kniv på skolen, sier Strømsø. 

Hun forteller at hendelser som oppstår på skolen blir tatt tak i fortøpende, og at man ikke alltid er kjente med alt som skjer i og rundt skolen. 

– Vi mener at skolen er god nok. Vi opplever også at vi kjenner skolen godt nok til å kunne stå for at vi ikke er bekymret for skolemiljøet der. 

Ordfører Toralf Heimdal sier han stoler på de svarene han har fått fra kommunedirektøren og rektor ved skolen. 

Ordfører, Toralf Heimdal svarer på interpellasjonen som ble tatt i kommunestyret.

– Som ordfører må jeg stole på de som jobber i administrasjonen. Slike situasjoner setter både skolen og kommunen i et svært dårlig lys, men det er ingen som er tjent med å feie slike situasjoner under teppet. 

Han har selv sett videoen det er snakk om, og sier han ikke ser noe i videoen som tilsier at det ikke er en spøk. 

– Om det ikke er en spøk så er dette en sak for politiet. 

Heimdal legger ikke skjul på at det finnes mobbing på Barduskolen, men at dette tallet er lavt i forhold til andre sammenlignbare skoler, basert på elevundersøkelser. 

– Et tilfelle er alltid for mye, men likevel er elevene et produkt av det samfunnet vi lever i. Det er mye «skitkasting» generelt i politikken også, og unge er eksponert for ekstreme ting på nett.

Løses på rett nivå

I likhet med mange andre skoler har også Bardu barne- og ungdomsskole mobilforbud. Ordføreren sier han tviler på at det skjer mobbing igjennom disse på skolen. 

– Det er for det første ikke lov med mobil, og de som blir tatt med det får en anmerkning. For det andre så er det foreldre som er ansvarlig for barn under 18 år på fritiden. Selv om det kanskje handler om skolen, er ikke skolen eller kommunen ansvarlig for det som skjer da. 

Han legger vekt på at skolen drives på en god og forsvarlig måte. 

– Vi ivaretar alle elever. Både de som alltid gjør som læreren sier og de som ikke alltid gjør det. 

Til sist sier han at både skolen og kommunen tar alle henvendelser på alvor. Heimdal har tro på å løse slike konflikter på individnivå og på rett nivå. 

– Kommunestyret er ikke det, sier han, og hendviser til saken om urinering på skolen som ble tatt opp i en interpellasjon på forrige kommunestyret i Bardu.

Powered by Labrador CMS