Magnus Leirvaag Sandnes arrangere Good in the Wood for tredje år på rad.

Good in the Wood for tredje året på rad: Tre band booket

7. juni står festivalsjef Magnus Leirvaag Sandnes og gjengen klar for å ønske ungdom mellom 13-23 år velkommen inn på Kulturlåven.

Publisert Sist oppdatert

Festivalen Good in the Wood er gratis, rusfri og uten kobling til religion eller politikk.

Initiativtaker og festivalsjef Magnus forteller at han ønsker å samle ungdommene.

– Jeg har sett på hva slags tilbud som finnes til ungdommer i Målselv og området rundt. Mange av de tilbudene som er til ungdommer er basert på at du skal prestere på et eller annet vis, forteller han.

For festivalsjefen er det viktig å ha noe som kan samle de unge.

– På festivalen kan ungdommene komme for å møtes, det er artig fordi det er artig. Det er ikke så viktig om de liker musikken eller ikke, da kan de mislike musikken sammen, det viktigste er at det skjer noe som bringer folk sammen, sier Leirvaag Sandnes.

Engasjerende ungdomstilbud

Det er en gjeng på tjue stykker som jobber med å arrangere festivalen. For tredje året på rad har de fått samarbeide med både Rock mot Rus på Andøya og Buktafestivalen i Tromsø.

– I tillegg har vi en god håndfull frivillige som gjerne stiller opp, og som sprer glede og engasjement, sier han.

Planen er at ungdommene selv skal kunne ta over festivalen en dag. De skal planlegge og arrangere alt selv. Det er mye sosialt i slike prosesser mener, Leirvaag Sandnes.

– Festivalen skal være et ekte og engasjerende ungdomstilbud uavhengig av bakgrunn, karakterer og trynefaktor. Et alternativt og etterlengtet tilbud med høy lyd, sterke inntrykk og vanvittig god stemning, sier festivalsjef Magnus Leirvaag Sandnes.

Tre band

Tre band er booket. Fra Tromsø kommer Trang Hanske, som også spilte på festivalen i 2022. Vesp kommer også. De fire jentene i bandet Veps har allerede rukket å vinne mange indieelskende hjerter over hele verden med sin sømløse miks av nittitalls-estetikk og tidløs låtskriving.

Siste band ut er MAKTKAMP, som har bergtatt den norske undergrunnsscenen med sin hardcore-satire. De har fått på seg et rykte som et vilt liveband,

 – Med en bardudøl på vokal og en målselving på gitar, er dette Oslo-baserte bandet stein klar for å spille for ungdom fra Troms, sier Leirvaag Sandnes.

Et annet innslag på festivalen er sofakastekonkurranse. Deltakerne blir delt opp i tilfeldige lag også er det om å gjøre å få kastet sofaen fra A til B.

– Det har gått greit å få tak i sofaer til konkurransen, vi mangler bare én. Sofakasting er en ærverdig gammel idrett i Good in the wood-sammenheng. I fjor var det et jentelag som vant.

Powered by Labrador CMS